Niet iedereen kan het betalen om in een groot en ruim huis te wonen. Toch zijn er een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw kleine lieve huisje toch beter kunt inrichten zodat jij nog meer spullen kwijt kunt zonder dat het een rommeltje wordt. 

Photo by Bench Accounting
Photo by Bench Accounting

Woon jij in een klein maar fijn appartementje in een grote stad en kom je eigenlijk opslagruimte te kort? Er zijn verschillende dingen die je in je huis kunt installeren zodat het jou veel ruimte scheelt. Zo ziet je huis er een stuk netter uit én hoef je je niet meer te irriteren aan los slingerende voorwerpen.

Studio

Ben jij de trotse bezitter van een studio? Dan staat waarschijnlijk je bed in het midden van de kamer. Door bijvoorbeeld een kast aan het einde van je bed te zetten scheidt je het slaap- en woongedeelte én heb je weer extra opbergruimte.

Wasmachine

Wasmachines en drogers zijn typisch van die apparaten die veel ruimte innemen op plekken waar we liever iets anders hadden neergezet. Zet bij voorkeur de machines op elkaar en hang er mandjes naast waar je je wasspullen zoals wasmiddel in kunt zetten. Opgeruimd staat netjes!

Deuren

Wanneer je in een oud huis woont zul je merken dat de indeling en de plekken van deuren niet altijd ideaal is. Toch kun je achter deuren best leuke dingen ophangen of neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan leuke fotolijstjes of een smalle houten decoratieve ladder waar je je dekentjes op kunt hangen als je ze niet gebruikt.

Tafel 

Ook eettafels kunnen behoorlijk wat ruimte innemen in een klein huisje. Tegenwoordig zijn er veel soorten opklaptafels die je gemakkelijk op kan klappen wanneer je hem niet hoeft te gebruiken. Zet er stapelbare krukjes bij en klaar is kees!

Spiegels

Heeft jouw huis weinig ramen? Hang dan een paar spiegels op zodat het ligt wordt gereflecteerd, ook lijkt je huis op die manier weer een stuk groter.

Ontbijttafel

Wil jij graag in de keuken snel je ontbijt eten voor je naar je werk moet? Maak dan een klein barretje onder het raamkozijn. Het neemt weinig ruimte in maar is erg handig!

Boekenplankjes

In de hoekjes van ons huis hangen we vaak niets, door kleine hoekplankjes te installeren kun je toch weer wat spulletjes of plantjes kwijt. Ook is dit erg handig wanneer je in je slaapkamer te weinig ruimte hebt voor een nachtkastje.

Verborgen opbergplekken

In een klein huis is het van belang dat je elke centimeter gebruikt voor je opslagruimte. Maak bijvoorbeeld in het trapkast een opslagplek of koop een salontafel waar je dingen in kunt stoppen.

Licht

Wil je dat je huis groter lijkt? Zorg dan voor genoeg licht in je huis, kies ook liever voor lichte kleuren van je meubels. Ook is het belangrijk om goede verlichting te hebben.

Kledingkast

Heb je maar een kleine slaapkamer maar wil je wel graag kleding ophangen? Maak dan een kledingrek boven je bed, zo kun je in ieder geval een groot deel van je kleding kwijt.