In een relatie heb je veel mijlpalen, maar toch kijk je snel over de kleine dingetjes heen, terwijl die nou net zo belangrijk zijn. Ze vormen de basis van jullie relatie en zijn vaak even belangrijk als grote mijlpalen. Daarom hebben wij de 7 belangrijkste op een rijtje gezet. Herken jij ze?

kleine mijlpalen in een relatie
Bron: Friends

7 kleine maar belangrijke mijlpalen in een relatie

Trouwen, kinderen krijgen en samenwonen, het zijn grote mijlpalen die heel belangrijk zijn in je relatie. Maar juist ook de kleine mijlpalen zijn belangrijk in een relatie. Dit zijn 7 kleine maar belangrijke mijlpalen in een relatie.

Jullie wonen praktisch gezien samen

Stiekem heb je de hele kast van je lover overgenomen (een plank was niet genoeg), en slaap je vaker met je partner dan alleen. Jullie zouden eigenlijk net zo goed samen kunnen wonen, maar dat is nog net een stap te ver. Toch voel je je erg thuis bij je lover, en misschien heb je de sleutel zelfs al.

Elkaars kleding stelen

Draag jij het liefst je partners kleding? Gewoon omdat het naar hem ruikt, en lekker zit? Je bent echt niet de enigste. Voor veel koppels is dit een mijlpaal in de relatie en natuurlijk ook gewoon heel cute!

‘Officieel’ een relatie

Voor jullie een relatie hadden hebben jullie waarschijnlijk een tijdje gedatet. Op een gegeven moment zitten jullie eigenlijk al in een relatie, maar toch moet het eerst nog ‘officieel’ worden. Dit is altijd een beetje een ongemakkelijk momentje, maar eenmaal achter de rug ben je wel heel opgelucht.

Eerste reis samen

De ultieme relatietest: samen op vakantie. En dat begint al bij het boeken. Misschien houdt je lover wel van kamperen en zit jij het liefst in een all inclusive hotel. Komen jullie er samen uit?

Een koppel foto op social media

Ja, het is stiekem toch wel een dingetje. Social media kan je natuurlijk niet vergelijken met het echte leven, maar een kiekje met je lover op social media is toch wel een dingetje. Zo kan de rest van de wereld ook zien dat jullie een relatie hebben.

Het zeggen van ‘ik hou van je’

‘Ik hou van je’, zeg je niet zomaar. Als het goed is betekenen die woorden heel veel voor jou en je lover. Grote kans dat je ook wel van elkaar weet dat jullie elkaar leuk vinden, maar deze woorden geven je wel de definitieve bevestiging.

Het ontmoeten van familie en vrienden

Wanneer je elkaars vrienden en familie ontmoet is dat heel speciaal. Je laat je partner helemaal toe aan je leven, wat laat zien dat jullie relatie voor een hele lange tijd is.

Lees ook: 9 mensen vertellen hoe het is om een open relatie te hebben