Eerder vertelden we jullie al over hoe je je dag productiever kan beginnen. Toch zijn er ook hele kleine, simpele trucjes waardoor jij je ochtend al heel anders begint, zonder daar grote veranderingen voor te hoeven doen. Wij vertellen welke dat zijn.

alisa-anton-ua0iQ2SEA5A-unsplash

  • Verander het geluid van je wekker

   Een vreselijk hard geluid dat van je telefoon afkomt zorgt er nou niet bepaald voor dat je lekker wakker wordt. Kies regelmatig een nieuw geluid voor je wekker en zorg ervoor dat je het een aangenaam, vrolijk geluid vindt. Van muziek worden we nu eenmaal vrolijk dus kies je favoriete liedje als wekkergeluid voor een fijnere ochtend.

  • Neem echt even de tijd om wakker te worden

   Je kan beter tien minuten eerder naar bed gaan als je een minimaal aantal uren slaap wil halen en dan tien minuutjes eerder opstaan in de ochtend. Zo begin je de dag relaxed, kun je misschien nog even wat lezen uit je favoriete boek of gewoon even de tijd nemen voor jezelf. Zo kun je zonder haast en met een fijn gevoel de deur uit.

  • Eet je ontbijt op het balkon of in de tuin

   Ook wanneer het nog een beetje koud is, is het heerlijk om van je kopje koffie en je ontbijtje te genieten op het balkon. Trek desnoods gewoon even een lekkere jas aan. Op die manier ben je al een paar minuten buiten, krijg je een fris windje in je gezicht en kun je in deze tijd van het jaar genieten van het geluid van de vogeltjes. Goodvibes gegarandeerd.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nella Beljan | Berlin (@zoras_daughter) op

 • Kies voor een vezelrijk ontbijt

  Dat je ├╝berhaupt ontbijt is al heel goed, gezien het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Toch is het ook belangrijk om na te denken over hetgeen dat je dan als ontbijt eet. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit recept, waarbij je je koffie en je havermoutje combineert.