Succes betekent niet alleen dat je een enorm goed betaalde baan hebt en aan de top van het bedrijf staat. Succes is op heel veel vlakken te behalen. Succes geeft je een gelukkig en voldaan gevoel en deze kleine veranderingen in het leven helpen je om iedere dag nog net succesvoller te maken dan deze al is.

kleine-veranderingen-succesvoller-femfem

Leer iedere dag iets nieuws

Al is het maar iets heel kleins. Wanneer je iets nieuws leert, verbreed je je kennis en dat is natuurlijk altijd goed. Wanneer iedere dag hetzelfde is, kun je je verveeld gaan voelen en het gevoel hebben dat je nutteloos werk aan het doen bent. Ga aan het einde van de dag na wat voor nieuwe dingen je hebt geleerd vandaag en je zult merken dat je dit goed doet.

Werk slimmer in plaats van harder

Denk hier maar eens goed over na. Je kunt nog zo hard werken, maar wanneer je er uiteindelijk niet veel mee opschiet heb je er niet veel aan gehad. Werk slimmer. Zo werkt het ook voor een bepaald dieet of je sportschema. Wanneer jij iedere dag in de sportschool staat te zwoegen, maar bijna altijd hetzelfde doet, zul je nog niet veel resultaat boeken. Je kunt veel beter 2 of 3 keer in de week gaan en een gebalanceerd trainingsschema laten samenstellen, zodat jij uiteindelijk veel sneller bereikt wat je wilt bereiken.

Maak gebruik van je lunchpauze

Een lunchpauze heet niet voor niets een pauze. Dit (half) uur heb jij de tijd om even te ontspannen en op te laden, zodat je de rest van de dag er weer tegenaan kunt. Word jij rustig door buiten een rondje te lopen? Trek je jas aan en ga een blokje om. Of misschien werkt het voor jou juist heel goed om even een vriendin op te zoeken en samen te gaan lunchen. Kom erachter wat voor jou het beste werkt en waar jij weer energie van krijgt, zodat de rest van je dag nóg productiever zal verlopen.

Probeer het positieve in het negatieve te zien

Bij elke carrière of bij elk dieet zul je tegenslagen tegenkomen. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan, maar probeer om het positieve voor ogen te zien. Hierdoor zul je merken dat de oplossing vaak simpeler is dan het in eerste instantie leek.

Stel iedere dag een doel vast voor jezelf

Dit kan van een groot doel tot heel klein doel gaan. Is je doel om professioneel schrijfster te worden? Werk hier dan iedere dag een beetje meer naartoe. Maar ook een dag niet zeuren geldt als een doel. Hoe klein of groot je doel ook is, het zijn kleine successen die je bereikt en dat zal je goed doen.

Lees ook: dit doen mensen die succesvol én gelukkig zijn anders.