Laatst schreven we al over Cinque Terre, een prachtige plek in Italië, dat bestaat uit 5 kleurrijke dorpjes. Maar toen kwamen we erachter dat dit lang niet de enige plek op aarde is waar wij verliefd op worden.

Kampung Pelangi – Indonesië

Dit regenboogdorpje was ooit een oud, vervallen en somber dorp. Daar is nu niets meer van te zien. Want wat doe je met een verlaten Indonesisch dorpje waarvan de toeristen de naam niet eens kennen? Een dorpje waarin mensen wonen die arm zijn en weinig verdienen. Juist, die fleur je op. En dit heeft ervoor gezorgd dat dit dorpje nu een toeristische trekpleister is geworden, de souvenirshops verkopen beter dan ooit en de restaurants zitten bomvol. En wij snappen wel waarom.

Foto via @jakujapan
Foto via @jakujapan

Rainbow Village – Taiwan

Dit dorpje is een straatkunst in het District Nantun, gemaakt door de voormalige soldaat Huang Yung-Fu. Hij begon met het schilderen van huizen in zijn dorpje, om te voorkomen dat ze werden gesloopt. Velen van de 12oo huizen werden gesloopt voor herbouw. Toen Yung-Fu zijn buren vertrokken en er nog maar 11 huizen overbleven, begon hij met het schilderen van een vogel in zijn huis. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot dit kunstige Rainbow Village.

@sunny_zhangmengyang
Foto via @sunny_zhangmengyang

Chefchouen – Marokko

Blauw, dat is de kleur die duidelijk overheerst in het stadje Chefchouen. Straten, huizen en deuren, alles is geverfd in de kleur blauw. Elke straat is in een andere blauwe tint geverfd, wat een heel bijzonder effect geeft.

Foto via iStock
Foto via iStock

Santa Marta – Brazilië

Bij de ingang van Santa Marta, vind je het plein Praça Cantão. Het Nederlandse duo Haas & Hahn schilderde deze huizen rondom het plein in felle kleuren, als onderdeel van een gemeenschappelijk kunstproject. Sindsdien is het een stadsicoon.

Foto via iStock
Foto via iStock

Valparaíso – Chili

Valparaíso beschikt over de belangrijkste haven van Chili. Naast dit feit, staat het bekend om de verzameling aan kleurrijke huisjes, street art en indrukwekkende uitzichten.

Foto via iStock
Foto via iStock

Wroclaw – Polen

Een historische en uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa van 2016. Het sfeervolle stadsplein Rynek staat vol met huisjes met gekleurde gevels, zorgt voor een bijzonder en vrolijk gezicht.

Foto via @wroclaw_official
Foto via @wroclaw_official

Willemstad – Curaçao

Willemstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het gezicht van de pontjesbrug met op de achtergrond een rij gekleurde huisjes kennen we allemaal. Ook verder in Willemstad zijn nog genoeg gekleurde huisjes te vinden. In combinatie met een heerlijke cocktail en het warme zonnetje op je gezicht, zorgt dit voor het ultieme, gelukkige vakantiegevoel.

Foto via iStock
Foto via iStock

La Boca – Argentinië

Een van de kleurrijkste wijken in Buenos Aires. De verschillende kleuren komen je tegemoet en lijken één grote regenboog.

Foto via @Samirghia1
Foto via @Samirghia1

Wij houden natuurlijk het meest van de kleur roze en daarom moet je deze roze plekken op aarde ook zeker even bekijken!