We graven een beetje terug de geschiedenis in, want het is al een tijdje geleden dat Jan Peter Balkenende ons kleine landje bestuurde. Inmiddels zijn we alweer helemaal gewend aan onze Mark Rutte. Toch kunnen we Balkenende niet helemaal vergeten… en zijn bloedmooie dochter ook niet. We kwamen erachter hoe de knappe dochter Amelie van Jan Peter Balkenende er uit ziet.

De familie Balkenende

Balkenende was van 2002 tot en met 2010 in meerdere kabinetten minister-president van Nederland. Hij werd in die tijd vaker gespot met zijn vrouw Bianca Hoogendijk en zijn knappe dochter Amelie. Amelie Hoogendijk is geboren in 1999 en was dus drie jaar toen haar vader voor het eerst minister-president van Nederland werd. In de jaren daarna groeide zij op tot een vrouw en inmiddels is ze 22 jaar. En wat blijkt: ze is mega knap!

Dochter Amelie van Jan Peter Balkenende

Amelie Hoogendijk is dochter van Jan Peter Balkenende en Bianca Hoogendijk. Tot voor kort heette Amelie Balkenende, naar haar vader. Ze besloot haar achternaam te veranderen naar die van haar moeder. Ze wil namelijk niet constant als ‘dochter van’ bekend staan en dat is begrijpelijk. Dit heeft ze overigens niet van een vreemde. Haar moeder was namelijk de eerste vrouw van een minister-president die ook besloot haar eigen achternaam te behouden, nadat ze trouwde met Jan Peter Balkenende.

Maar goed, over Amelie Hoogendijk. Amelie is dus 22 jaar. Kleine meisjes worden groot! Ze studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar haar beide ouders ook zeker geen vreemden zijn. Haar moeder schreef namelijk niet alleen geschiedenis door haar eigen achternaam te behouden. Ze was namelijk ook nog eens de eerste presidentsvrouw die een baan buitenshuis had. Namelijk als universitair docent arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit. Verder is te zien op haar social media dat ze een echt paardenmeisje is én wel van een leuk reisje houdt.

Lees ook: De bloedmooie dochter van Ludo en Janine uit GTST lijkt sprekend op haar beide ouders