Wellicht zul je niet gauw overwegen om je eigen haren te knippen, omdat je bang bent dat dit een regelrechte ramp zal worden. Het beste kun je ook naar een kapper gaan, maar wij delen twee knipbeurten die je gemakkelijk bij jezelf zou kunnen doen. En daarvoor hoef je geen bezoekje aan de kapper te brengen.

Doing my hair

Gespleten haarpunten knippen

Pak een gedeelte van 2 centimeter aan de voorkant van je haren vast en draai het stukje haar vervolgens zo strak mogelijk om. Nu zul je zien dat kleine stukjes haar uitsteken. Knip deze stukjes voorzichtig af om de ongewenste gespleten haarpunten te verwijderen. Dit kun je overigens alleen aan de voorkant van je haar doen, dus voor de rest van je haar kun je beter een bezoekje aan een kapper brengen.

Pony bijknippen

Begin met het föhnen van je haar, want wanneer je haren nat zijn, kan het langer lijken dan normaal. Plaats jezelf voor een spiegel met voldoende licht. Voor een volle pony kam je je haren van onderen en probeer het zo dicht mogelijk bij je gezicht te houden. Dit zorgt voor een gelijkmatige afwerking. Laat ongeveer een centimeter tussen de kam en de uiteinden van je haar. Begin voorzichtig met het knippen van de uiteindes van de pony en volg hierbij de vorm die de kapper de vorige keer heeft gemaakt. Doe dit met de laatste centimeter van de schaar. Wees wel voorzichtig en doe het millimeter voor millimeter. Kijk zo veel mogelijk in de spiegel om te controleren of je er niet veel van afhaalt.

Bij een schuine pony volg je dezelfde stappen. Maar nu kam je in tegenovergestelde richting van waar de pony normaal zit. Volg dan de vorm die je kapper heeft gemaakt en begin voorzichtig met het bijknippen van de uiteindes.

Ben je nog op zoek naar een nieuw kapsel? Dit zijn de mooiste kapsels van dit seizoen.