Voor de echte fans is dit een must om te proberen: de nieuwe nacho ovenschotel van Knorr. We houden allemaal wel van nacho’s en wat is er dan lekkerder dan een heerlijke ovenschotel hiermee maken. Speciaal voor jou hier het recept, zodat je dit snel kan uitproberen!

potato chips on plate

Nacho ovenschotel met lekker veel groente

ingrediënten: 

  • 225 gram (mager) rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 blik tomantenblokjes (á 400 gram)
  • 35 gram geraspte kaas
  • 200 gram ijsbergsla
  • 125 ml magere yoghurt
  • Olie

Bereidingswijze

Allereerst verwarm je de oven voor op 200˚C. Dan snij je de ui in halve ringen, snij je de paprika in smalle reepjes en snij je de ijsbergsla fijn. Zodra je dat gedaan hebt, verhit je met 1 eetlepel olie de koekenpan en bak je het gehakt hierin rul en roerbak je daarna de paprika en de ui nog even mee. Voeg dan de kruidenmix uit het pak samen met de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.

Dan ben je klaar om de ovenschaal te vullen. Verdeel de nachochips uit het pak over de bodem van de ovenschaal en doe daarna het gehaktmengsel erbovenop. Als laatste strooi je de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat het gerecht in ca. 8 minuten goudbruin worden.

Ondertussen maak je de salade; meng de yoghurt met het zakje dressingmix. Schep dit door de ijsbergsla.

Serveer de salade samen met de nacho’s en smullen maar.

Nacho ovenschotel ‘dagje zonder vlees’

ingrediënten:

  • 1 blik kidneybonen (á 200 gram)
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 1 blikje maïs (á 150 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (á 400 gram)
  • 35 gram geraspte kaas
  • 100 gram ijsbergsla
  • 125 ml magere yoghurt
  • Olie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snij de paprika in smalle reepjes en de lente-uitjes in ringetjes en snij de ijsbergsla fijn. Dan laat je de kidneybonen en de mais uitlekken. Vervolgens verhit je met 1 eetlepel olie een koekenpan en roerbak je hierin de paprika kort. Voeg dan de kruidenmix uit het pak samen met de tomatenblokjes, kidneybonen en maïs toe en breng het geheel aan de kook. Laat het dan 5 minuten zachtjes doorkoken.

Dan verdeel je de nachochips uit het pak over de bodem van de ovenschaal. Doe het tomatenmengsel eroverheen en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal in het midden van de de voorverwarmde oven en laat het gerecht in ca. 8 minuten goudbruin worden.

Ondertussen maak je de salade; meng de yoghurt met de dressingmix uit het pak en schep dit door de ijsbergsla. Daarna strooi je de lente-uitjes over de sla.

Serveer de salade samen met de nacho’s en smullen maar!

Op zoek naar iets lekkers voor ’s avonds? Dit is de nieuwe chocoladereep van Tony’s Chocolonely.