Je wilt graag minder koffie drinken, maar soms heb je gewoon even die ene boost nodig. Geen zorgen! Wij geven je een paar alternatieven voor koffie die je net zoveel energie geven.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Wat zijn alternatieven voor koffie?

Caffeïne is dus echt niet de enige manier om aan energie te komen. Deze alternatieven zorgen voor een enorme boost!

Water

Water is de gezondste vorm van het krijgen van energie. Hoe meer water je drinkt, hoe beter. Wat je misschien niet verwacht; koffie zorgt ervoor dat jij dehydrateert. En dat allemaal voor een extra kick. Probeer dus eens heel wat glazen op een dag te drinken en je voelt je gelijk fijner in je vel. Je energielevel gaat namelijk direct omhoog, aangezien jij je lichaam op een gezonde manier hydrateert.

Magnesium

Niet veel mensen denken eraan of hebben er zelfs ooit van gehoord. Magnesium is en blijft ontzettend belangrijk voor jouw lichaam en wanneer jij zorgt dat je deze veel binnenkrijgt zal je meer energie krijgen. Dit gebeurt niet gelijk, het duurt even voordat jouw lichaam het opneemt. Slik dus extra magnesium bij voor een aantal dagen en je zult je steeds wat fitter voelen!

Vers vruchtensap

Te veel suiker is natuurlijk nooit goed, maar een glaasje vruchtensap kan geen kwaad. Hierin zitten allerlei gezonde vitamines en wanneer jij een glas jus d’orange om de paar dagen neemt zul je veel tekorten aanvullen. Daarnaast krijg je net als koffie een fijne energieboost ervan.

Ijzer

Je hebt er vast weleens van gehoord; een ijzertekort. Veel mensen hebben dit zonder dat zij het doorhebben. Het kan dan ook lastig zijn om veel ijzer binnen te krijgen, aangezien het niet in veel producten zit. Wanneer jij je de hele dag door moe voelt, zonder jouw koffie, kun je eens jouw ijzer aanvullen door het te slikken of dingen te eten zoals spinazie. Voel jij je energieker? Dan weet jij nu precies wat voor jou werkt. Ook wanneer je geen ijzertekort hebt kan het nooit kwaad om er wat meer van te nemen in jouw eetpatroon. Zo weet je zeker dat je geen tekort hebt aan energie.

Healthy shot

Je ziet het steeds vaker voorbij komen op social media, de healthy shots. Een shotje gember of beetroot nemen in de ochtend kan voor wonderen zorgen. Het is even slikken, aangezien het vaak puur is, maar je voelt gelijk een vloed van energie door je lichaam heengaan.

Sporten

Ja, ook sporten zorgt ervoor dat jij heerlijk energiek blijft. Zelfs wanneer jij een intensieve work-out hebt volbracht zul jij je daarna fijn in je vel voelen en kun je met gemak de rest van de dag aan. Dit komt door allerlei vrolijke stoffen in jouw hersenen die ervoor zorgen dat jij meer adrenaline en energie krijgt. Of dit nou oefeningen zijn van een uur of twintig minuten, dit maakt helemaal niets uit.

Vitamines

Iedereen weet dat vitamines goed voor je zijn. Ze vullen allerlei tekorten in jouw lichaam aan maar zorgen er dus ook voor dat jij genoeg energie krijgt. De vitamines B2, B3, B5, B6, B12, C activeren extra energie bij vermoeidheid. Om het makkelijker te maken kun jij een multi-tablet slikken, zo heb je alles in één keer te pakken.