Onze koffiekennis is over de jaren heen erg verbreedt. Waar we voorheen enkel gehoord hadden van zwarte koffie, kennen we nu de hele koffiekaart van dat koffietentje om de hoek uit ons hoofd. Maar het kan natuurlijk altijd beter en dat blijkt wel weer met deze koffiedonut. Koffie drinken uit een donut is de beste manier om je dag te starten.

koffiedonut-koffie-femfem

De koffiedonut

We genieten het meest van onze koffie wanneer we deze drinken met iets lekkers erbij. De Australische bakker Kenilworth Bakery was het hier volledig mee eens en bedacht daarom de koffiedonut. En ja, dit is wat je denkt dat het is. Koffie in een donut. Voor ongeveer €5,- krijg je een kaneeldonut gevuld met een laagje Nutella en in het midden een kuiltje waarin de koffie wordt geschonken. Je denkt waarschijnlijk dat dit toch niet gaat werken, omdat de koffie door de donut heen drupt, maar ook hier is aan gedacht. De donut is namelijk zo bereid, dat de koffie niet door de donut heen lekt.

Creatief

Naast koffie in een donut, is het ook mogelijk om te kiezen voor variaties zoals warme chocomel. Wat wil je nog meer? Helaas zijn deze donuts  vooralsnog alleen in het Australische plaatsje Kenilworth te verkrijgen, maar hopelijk wordt dit hemelse idee snel in Nederland opgepakt, zodat ook wij deze heerlijke combinatie kunnen uitproberen. En anders zit er niets anders op een reisje naar Australië te boeken.

Voor degene die niet binnenkort naar Australië gaan, hebben we 3 gezonde koffie’s om je ochtend goed te beginnen op een rijtje gezet.