Helaas, helaas heeft ook onze eigen koning voor de tweede keer op rij een Coroon-verjaardag. Dat betekent niet gezamenlijk koekhappen, naar vrijmarkten- en kermissen gaan of dansen op de leukste festivals, maar beperkte gezelligheid met je huishouden en misschien één bezoeker. Die oranje tompouce is opeens troostvoer geworden… Gelukkig zou Nederland Nederland niet zijn als we niet, desondanks alles, wat zouden maken van Koningsdag. Deze activiteiten zijn niet alleen veilig, maar ook nog eens budgetproof.

Koningsnacht livestream

Voor de echte Koningsdag fanaten begint Willie’s feest de nacht van maandag op dinsdag al. Pak alvast een biertje (die dit keer geen €8 kost) uit je koelkast en geniet van de gratis koningsnacht livestream met boordevol artiesten, gezelligheid en gekkigheid! Ook op Koningsdag zelf is er een gratis livestream genaamd ‘The Streamers’, waar vanaf 8 uur ’s avonds onder andere Maan, Duncan Laurence, Armin van Buuren en Kraantje Pappie virtueel op zullen treden vanuit Paleis Noordeinde.

Online vrijmarkten

Eén ding waarin het virus ons niet in heeft beperkt is online shoppen. Hoewel de ene aankoop fantastisch was, was de ander niet helemaal jouw ding. Verkoop je puzzels, skeelers, kleurboeken en kleren die je door al dat wandelen niet meer past op een digitale rommelmarkt! Marktplaats organiseert een online vrijmarkt, waar je een deel van je opbrengsten kunt doneren aan KiKa.

Aan de wandel

Geen massale oranjetochten door de binnenstad dit jaar. Gelukkig organiseert stadswandeling020 alsnog een manier om een typische Koningsdag wandeling in Amsterdam te kunnen doen. Kies bijvoorbeeld voor de Prins Pilstocht langs vele kroegen of ga voor de Viva Hollandia tour. De tochten nemen je mee langs allerlei horecagelegenheden, zodat jij toch nog heerlijk Hollands kan genieten!

Nationale toost

Om toch nog een glimp van onze birthday boy op te vangen kun je om 16.30 live de nationale toost van koning Willem-Alexander volgen. Deze toost is niet alleen op Willie, maar vooral op verbondenheid en tegen eenzaamheid. Hef je Oranjebitter en hou nog even de moed erin!

Koninklijk dineren

Bestel een koninklijk diner voor twee en genieten van vier of vijf gangen! Je kunt bijvoorbeeld gerechten afhalen bij de Kop van Oost in Amsterdam die je thuis alleen nog maar hoeft af te maken. Of voel je een echte royalty bij drive-in De Commanderie in Tilburg waar je op vijf locaties een gerecht afhaalt en vervolgens in de auto opeet.

Er is dus genoeg te doen op Willem-Alexanders’ verjaardag. Mocht dit nog niet genoeg zijn, kun je natuurlijk altijd op een mini picknick in het park gaan met een goede vriend of vriendin, sinds het weer dit jaar niet al te slecht wordt!

Lees ook: Deze 9 dingen maak je altijd mee met Koningsdag (en dit jaar dus lekker niet!)