femfem salade gerechten

De lekkerste koolhydraatarme gerechten voor dit seizoen

Food & Drinks23 mrt 2017, 18:10 doorRedactie
De zomer staat weer voor de deur. De terrasjes komen steeds voller te zitten en ook de sportscholen worden weer druk bezocht. Iedereen wil fit en stralend de zomer in. Voor een gezonde leefstijl is beweging belangrijk, maar voeding speelt uiteindelijk de grootste rol. Wanneer je resultaat wilt zien, kun je koolhydraten maar beter zo veel mogelijk beperken. De volgende gerechten zijn laag in koolhydraten en eiwit verrijkt. Ze zijn geschikt om te nuttigen voor de lunch of voor het diner.

Zomerse avocado salade met mango en gerookte kip

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 avocado
  • 150 g gerookte kip
  • 1/2 mango
  • 40 gram rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper
  • zout

Bereiding:

Begin met het halveren van de avocado en lepel deze uit. Schil de mango en snijd het vruchtvlees voorzichtig los van de pit. Vervolgens snijd je de mango in blokjes en doe je deze in de schaal. Snijd daarna de gerookte kip in dunne reepjes. Voeg de gerookte kip toe aan de avocado salade en meng goed door elkaar heen. Pak een apart schaaltje voor de dressing en doe hier de olijfolie en het citroensap in. Breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing door het avocado mengsel en schep alles nog een keer goed door elkaar. Verdeel de rucola over 2 borden en serveer de avocado salade op de borden uit.
femfem gerechten salade mango

Zomerse quinoa salade met feta en zongedroogde tomaat

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram quinoa
  • 1 avocado
  • 200 gram gerookte kip
  • 100 gram feta
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 100 gram rucola of veldsla
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verhit 300 ml water in een steelpan. Voeg hier 150 gram quinoa aan toe en breng aan de kook. Kook de quinoa in 10-15 minuten au dente gaar. Haal vervolgens de schil van de mango af en snijd deze in kleine blokjes. Snijd vervolgens de avocado en de gerookte kip in kleine dunne reepjes en de feta in kleine vierkante blokjes. Pak een grote schaal en voeg hier de mango, avocado, gerookte kip, feta, zongedroogde tomaten en sla aan toe. Pak een koekenpan en verhit hier de pijnboompitten in op middelhoog vuur. Bak ze aan weerszijden goudbruin. Voeg deze vervolgens toe aan de salade. Wanneer de quinoa beetgaar is, haal deze dan van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen. Serveer vervolgens de quinoa op het bord. Voeg hier de salade aan toe. Besprenkel hier wat citroen overheen. Breng op smaak met wat peper en zout.
femfem salade gerechten