Gisteravond was het weer tijd voor een gloednieuwe aflevering van Kopen zonder Kijken. Een heel groot gedeelte van Nederland zat weer voor de buis om te genieten van een vermakelijke aflevering – en uiteraard werd er ook op Twitter veel gereageerd. Zo vonden de kijkers de eisen van het koppel niet haalbaar en de opmerking van styliste Roos nogal bijzonder.

roos reedijk kopen zonder kijken

Kopen zonder Kijken

De maandagavond is natuurlijk niet compleet zonder ons favoriete programma: Kopen zonder Kijken. Concessies, visgraatvloeren en matzwarte stalen deuren: alle afleveringen zitten er vol mee. En vergeet natuurlijk niet het extra budget waar onze favoriete aannemer Bob keer op keer om zeurt. Niet dat het ons verbaast, want er moet nogal wat gebeuren en de deelnemers willen vaak alles nieuw. Voor deze verbouwing is een behoorlijk budget nodig en zowel aannemer Bob als styliste Roos weten prima hoe zij met dit budget overweg moeten.

Flink eisenpakket

In de aflevering van gisteravond zagen we het koppel uit Amersfoort, Wèralucië en Said. De twee hebben vier kinderen, zoeken een woning in of rond Amersfoort en hebben een budget van €550.000. Behalve de prijs en de locatie, moet het huis volgens het stel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het in een kindvriendelijke buurt zijn, minimaal vier slaapkamers hebben, er moet een grote tuin bij zitten én een badkamer met een bad.

En jawel, zoals verwacht vinden de kijkers daar wat van. “Start de concessie klok maar alvast met je grote tuin oprit bad kookeiland…..” en “Begint al lekker. Tuin, bad, genoeg slaapkamers….. Succes!”, klinkt het op Twitter.

Baby-opmerking

Wonder boven wonder weet het team van Kopen zonder Kijken uiteindelijk tóch een geschikte woning te vinden. Er is genoeg ruimte, alleen plotseling deelt het stel dat er een – jawel – vijfde baby op komst is. En deze baby moet uiteraard ook ergens kunnen slapen. Het creatieve brein van styliste Roos draaide meteen op volle toeren en de blondine kwam dan ook met een nogal eh… bijzondere oplossing.

Baby nummer vijf? Die kon volgens Roos wel in de kast slapen. En daarover gingen kijkers van het programma op Twitter uiteraard helemaal los.