We zitten iedere maandag weer klaar voor een nieuwe aflevering van Kopen zonder Kijken. Presentatoren Alex, Bob en Roos zorgen er samen voor dat er voor een wanhopig koppel een huis gekocht, verbouwd en gestyled wordt. Maar wat moeten de deelnemers van het programma hier eigenlijk voor betalen? Dat vertellen Bob en Roos samen in de podcast van RTL Boulevard.

kopen zonder kijken
Bron: RTL Boulevard

Afstrepen maar

De maandagavond is natuurlijk niet compleet zonder ons favoriete programma: Kopen zonder Kijken. Concessies, visgraatvloeren en matzwarte stalen deuren: alle afleveringen zitten er vol mee. En vergeet natuurlijk niet het extra budget waar onze favoriete aannemer Bob keer op keer om zeurt. Niet dat het ons verbaast, want er moet nogal wat gebeuren en de deelnemers willen vaak alles nieuw. Voor deze verbouwing is een behoorlijk budget nodig en zowel aannemer Bob als styliste Roos weten prima hoe zij met dit budget overweg moeten.

Stylingbudget in Kopen zonder Kijken

Hoewel de meeste fans altijd dachten dat Bob en Roos het overige budget samen moesten delen, blijkt nu dat dit helemaal niet het geval is. Het totale budget van de deelnemers is namelijk enkel voor de aankoop van het huis en voor de verbouwing van het huis. Makelaar Alex koopt het huis en Bob zorgt er op zijn beurt weer voor dat de rest gebruikt wordt voor de verbouwing. Denk aan de visgraatvloeren, stalen deuren en nieuwe badkamers.

stylingbudget in Kopen zonder Kijken
Bron: Kopen zonder Kijken

Waar moet Roos het dan mee doen? Dat is helemaal aan de deelnemers zelf, vertelt Roos in de podcast van RTL Boulevard. Zij gaat met de deelnemers in gesprek om er zo achter te komen wat de deelnemers voor interieurspullen hebben, wat ze mee willen nemen en wat ze nodig hebben in het nieuwe huis. Vervolgens zijn de deelnemers vrij om zelf te bepalen welk budget ze Roos geven. Roos mag vervolgens winkelen tot ze er bij neervalt, zolang het maar precies aan de wensen en de moodboards van de deelnemers voldoet.

Lees ook: OMG! Zo veel geld heb je nodig om mee te doen aan Kopen zonder Kijken