Het onderhouden van een relatie voelt soms als een fulltime job. Het gaat nou eenmaal niet vanzelf en we zeggen niet voor niets dat een relatie ook wel een werkwoord is. Je moet er wat voor doen! Zit jij in een wat langere relatie en heb je even geen idee meer hoe je het moet aanpakken? Dit is hét ding dat alle koppels in een langdurige relatie doen.

De automatische piloot

In het begin is een relatie vaak spannend en leuk. De vlindertjes fladderen rond in je buik en eigenlijk is alles leuk. Toch vervaagt dit gevoel gaandeweg de relatie en gaat het verliefde gevoel na een tijd over in houden van. Niets mis mee natuurlijk, maar het echte vuurwerk wordt ook minder. Het gebeurt natuurlijk onder je eigen ogen, maar toch sluipt het er vaak in.

Voor je het weet, doen jullie alles op de automatische piloot. Het kan zelfs zijn dat jullie een beetje langs elkaar beginnen te leven, waardoor de gezellige momenten samen ook steeds minder worden. Toch hoeft dit niet te gebeuren! Je hebt het namelijk zelf helemaal in de hand.

Wat koppels in een langdurige relatie doen

Je hebt dus zelf alles binnen handbereik om ervoor te zorgen dat jullie nooit in de automatische piloot terecht komen óf om jullie er zo snel mogelijk weer uit te halen. Hoe je dit doet, is gemakkelijker dan je denkt! Je hoeft je alleen maar bewust te zijn van jullie fijne relatie. Besef hoe goed je het hebt met jouw lover. Zorg er vervolgens voor dat je zelf een beetje actie onderneemt en het kan simpelweg niet meer fout gaan. Dit is alles wat koppels in een langdurige succesvolle relatie doen, om het stand te houden.

Lees ook: Zo blijf je onafhankelijk in een lange relatie