Liefde maakt blind, een welbekende zin die je vaak hoort. Wanneer je beste vriendin in een relatie komt en totaal verandert of wanneer jij zelf de man van je dromen tegen bent gekomen doe je soms rare dingen. Je gedraagt je anders en je ziet dingen niet aan hem, slechte dingen die mensen in jouw omgeving wel zien. Je bent zo verliefd dat de liefde jou daadwerkelijk blind maakt. Ook kan het voorkomen dat je al een tijdje in een relatie zit en je telkens maar in de ‘wij’ vorm spreekt in plaats van de ‘ik’ vorm. Het is belangrijk dat je altijd jezelf blijft en onafhankelijk, op deze manier heeft je relatie ook de grootste kans om te slagen. Heb je hier toch een beetje moeite mee, geen probleem wij helpen je!

zo blijf je onafhankelijk in een lange relatie FEMFEM

Geven en nemen

Tijdens jullie dates leer je elkaar kennen en als het goed gaat eindigt dit in een leuke relatie. Hij wordt verliefd op hoe jij bent, jouw persoonlijkheid en eigenschappen. Blijf dit altijd onthouden! Natuurlijk is het goed als jullie je aan elkaar aanpassen, want het is wel zo fijn als het geven en nemen is in een goede relatie. Het is daarom ook logisch dat jij je aanpast aan dingen van hem, maar zeker ook andersom. Verander niet te veel! Hij is verliefd op jouw, een onafhankelijke vrouw, en niet een kopie van zichzelf.

Vriendschap is alles

Hiervoor had ik het over spreken in de ‘wij’-vorm, in de zin van je vriend en jij. Natuurlijk kun je af en toe deze vorm gebruiken als jullie iets samen gaan doen of hebben meegemaakt. Laat het niet zover komen dat je alleen maar dingen met je vriend gaat doen, blijf ook je eigen dingen doen. Spreek ook eens in de ‘wij’-vorm als het gaat om dingen die jij samen met je vriendinnen doet.  Onafhankelijke vrouwen doen namelijk ook dingen zonder hun vriend, ze kunnen prima voor zichzelf zorgen. Vriendschap is namelijk het belangrijkste wat er is, je kunt altijd op je vrienden bouwen en ze steunen je altijd door dik en dun. Ook als je relatie uitgaat, ook dan heb jij je vrienden hard nodig. Vriendschap is alles.

Voor jezelf opkomen

Tot slot is jouw eigen mening behouden uiterst belangrijk. Iedereen heeft een mening en je kunt het ook niet altijd eens zijn met elkaar. Het is daarom belangrijk dat jij voor jezelf opkomt en jouw mening blijft behouden. Het komt wel eens voor dat deze meningsverschillen zo erg worden dat ze eindigen in een ruzie. Op deze momenten is het dan wel weer fijn om je eigen mening een klein beetje aan de kant te zetten en een compromis sluit. Als jij jouw eigen mening opgeeft voor je vriend, verlies je ook jezelf en daarbij je onafhankelijkheid. Wij vrouwen mogen ook zeggen wat we vinden wanneer we dat willen, wij vrouwen zijn onafhankelijk!

Lees ook:

Heb je een relatie met je vriend of met je telefoon?