Normaal zou het Met Gala plaats hebben gevonden op 3 mei, maar door alle omstandigheden moest het een paar maandjes worden uitgesteld. Wist je dat het Met Gala, eigenlijk als fundraising voor het Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute fungeert? Het is het mode-feestje van het jaar, en dus konden we weer genieten van alle *bijzondere* looks.

Het prijskaartje

Als je aanwezig wilt zijn tijdens dit extravagante evenement, dan mag je wel flink in de buidel tasten. Celebs die de gastenlijst halen moeten 30 duizend dollar neertikken voor een kaartje. Tafels kosten 275 duizend dollar. En dan is het nog maar de vraag of je dit bedrag mág neerleggen. Wie er op de gastenlijst komt wordt namelijk bepaald door Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour. Dit event is dus enkel voor de rich and famous. 

Een ode aan de Amerikaanse mode

Ieder jaar is er een nieuw thema, en doen de sterren, jonge creators en toonbeelden uit de industrie er alles aan om flink uit te pakken. Dit jaar bestaat het Gala uit een twee-delige tentoonstelling. De eerste tentoonstelling heeft als thema, “In America: A Lexicon of Fashion” waarin de Amerikaanse mode geëerd wordt. Het tweede deel zal het volgende thema hebben, “In America: An Anthology of Fashion”, en is te zien vanaf mei 2022. Nog even wachten dus!

De looks

Dit jaar viel het Met Gala middenin Fashion Week wat betekent dat de lat enorm hoog lag. De publieke tentoonstelling, die te zien is vanaf 18 september, is gisteren afgetrapt met het iconische Met Gala. Wij nemen de meest ~excentrieke~ looks met je door.

Rihanna en ASAP Rocky

Sorry maar WTF is dit? Wij dachten aan iets als, ‘Wanneer je om 8 uur wakker wordt, en het Gala om 9 uur begint…’

Grimes

Literally, SLAYING!

Zoë Kravitz

Het maakt niet uit was Zoë draagt, ze zal er altijd beeldschoon uitzien!

Kendall Jenner

En de winnares is Kendall Jenner! Wij zijn OBSESSED met haar look!

Kim Kardashian

Wanneer je een introvert bent, maar je tóch van aandacht houdt… Kim K verscheen in ieder geval geheel coronaproof op de rode loper.

Cara Delevingne

Eindelijk iemand die het thema snapt! Wij houden van een vrouw die een statement maakt. Tip: zoek even op wat ‘pegging’ betekent.

Lees ook: Dit bizarre bedrag geeft Jennifer Aniston uit aan beautyproducten per jaar