De straten van Krakau zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Oude gevels, autovrije straten, betaalbare restaurants en een gezellig sfeertje. Krakau heeft twee gezichten. De stad waar je veel clubs en feestende studenten vindt en aan de andere kant is er de 2e wereldoorlog die zijn sporen heeft nagelaten. Dat is iets wat Krakau uniek maakt. Wij bezochten de stad om de leukste plekken voor jullie te selecteren.

Processed with VSCO with c1 preset

Slenter door het historische centrum: Rynek Glowny

Polen is een zeer katholiek land dus kerken op elke straathoek zijn onvermijdelijk. Rynek Glowny, het centrale plein van Krakau, waar elk uur een trompet serenade wordt gebracht in alle windrichtingen. Je vindt hier ook de lakenhallen vol amberkraampjes.

krakau-plein-femfem

Joods Kazimierz

Historisch meets hip. In de opkomende wijk Kazimierz voel je een heftig contrast. Kazimierz is een voormalig Joodse wijk vol geschiedenis maar is daarnaast nu ook heel erg hip. Je vindt er street art, artistieke galerieën, hippe koffietentjes en veel jongeren. In het centrum van de wijk: de Plac Nowy is vaak een klein marktje te vinden.

Processed with VSCO with c1 preset

Auschwitz – Birkenau

Het concentratiekamp Auschwitz is het bekendste kamp uit de Tweede Wereldoorlog en speelde in die tijd een afschuwelijke hoofdrol. Auschwitz Birkenau ligt 64 km van Krakau in het dorp Oœwiêcim. Het kamp kan binnen twee uur met de bus van het station in Krakau worden bereikt. De rit duurt 1.40 uur en een retourtje kost ongeveer 28 złoty.

Processed with VSCO with c1 preset

Planty park

Zoek je rust? Ga dan naar het Planty park. Krakau heeft een groene rand rondom het centrum. Een mooi park om te wandelen, fietsen en picknicken.

Schieten AK-47

Heb je altijd al eens willen schieten? Krakau heeft meerdere shooting-ranges waar je tegen een goedkope prijs het magazijn van een AK-47, shot-gun of revolver kan leeg knallen.

Processed with VSCO with c1 preset

Hidden bars

Krakau is een studentenstad die veel jongeren aantrekt, en bekend staat om zijn vele (jazz)pubs, clubs en ‘hidden bars’ – undergroundbars. Wil je veel toeristen ontmoeten? Ga dan zeker een drankje doen in de bar: Paparazzi. Uitgaan kost bijna niets en doe je het beste in de wijk Kazimiers of Stare Miasto.

Liever een stad als Londen bezoeken? Sla deze plekken dan vooral niet over.