We kunnen niet meer om de crompouce heen, maar dat willen we ook helemaal niet. Enne, het fijne is dat er ook nog eens een hoop heerlijke variaties van komen. Eentje die ons hart gestolen heeft, is de kruidnoten crompouce. We zagen deze voorbij komen op TikTok en waren op slag verliefd. Zo komen we deze koude natte Sinterklaarperiode wel door!

kruidnoten crompouce
Bron: @annebelploeg

Succes van de crompouce

De laatste weken zien we niets anders meer dan de crompouces – je weet wel: de combinatie van een croissant en tompouce. Enne, we moeten toegeven: we snappen het succes er ook wel van. Tompouces zijn natuurlijk goddelijk dus wanneer je deze combinatie van ingrediënten toevoegt aan andere producten, moet dat haast wel een succes zijn. Geen wonder dat de nieuwe combinaties ons inmiddels om de oren vliegen. Zo zagen we de afgelopen dagen al lekkere combinaties zoals dompouces (donut + tompouce) en rollpouces (cinnamon rolls + tompouce) voorbij komen. Maarre, ook heel wat gekke combinaties komen langs. Zoals de frikanpouce, die slaan wij liever wel over.

Kruidnoten crompouce

Nu zaten wij weer eens uren op TikTok en vonden we dé perfecte variatie op deze hele geliefde crompouce. Eentje die ook nog eens perfect past bij de tijd van het jaar! Enne, die combineren we dan dus ook met liefde met de crompouce volgens het recept van TikTokker Annebel Ploeg.

Ingrediënten

Ook voor deze variant heb je maar weinig nodig. Je hebt natuurlijk sowieso croissantjes nodig. Deze kun je halen van de broodafdeling óf zelf afbakken in je eigen oven. Verder heb je de mix nodig voor banketbakkersroom, melk en slagroom, witte chocolade, speculaaskruiden én natuurlijk kruidnoten. Welke kruidnoten je neemt, maakt niet per se uit! Kies gewoon degene die jij het lekkerst vindt.

Bereiding

Je begint met het maken van de banketbakkersroom. Deze moet namelijk nog even opstijven in de koelkast Hou hier dus rekening mee wanneer je de kruidnoten crompouce gaat maken. Je mixt de mix voor banketbakkersroom met de melk en slagroom. Op de verpakking staat alleen melk, maar door ook slagroom te gebruiken wordt de room nog net wat romiger! Vervang dus een gedeelte van de melk voor slagroom voor dit effect. Vervolgens mix je het geheel met twee theelepels speculaaskruiden. Dan zet je de mix in de koelkast om op te stijven.

Ondertussen pak je je croissantjes erbij en smelt je de witte chocolade. Ook verkruimel je de kruidnoten. Je doopt de bovenkant van de croissantjes in de witte chocolade en legt deze op een bordje, zodat de chocolade kan uitharden. Vergeet niet de kruimels van de kruidnoten over de bovenkant te strooien voordat de chocolade hard wordt. Zo blijft het namelijk beter plakken. Na een tijdje snijd je de croissant voorzicht open en spuit je de banketbakkersroom met een spuitzak tussen de croissant. Enne, dan blijft als enige over om te zeggen: aanvallen maar!

@annebelploeg Kruidnoten crompouce #viral #december #sinterklaas #crompouce #crompouche #viralrecept #pepernoten #5dec #tiktoknl #kooktok #makkelijkrecept #fypシ #foodtok #samenkoken ♬ origineel geluid – Annebel Ploeg