Ben jij ook de allergrootste fans van de tompouce en kun je je geluk niet op met al die leuke combinaties met andere lekkernijen die er voorbij komen? Dan hebben wij heel goed nieuws voor jou, want de volgende geweldige lekkernij ligt alweer op jou te wachten. In Amsterdam koop je nu de rollpouce en dat is werkelijk waar een feestje voor je smaakpapillen.

rollpouce
Bron: @havearoll

Combinaties met tompouce

Als er iets mega populair is, is het de tompouce wel. Op dit moment kunnen heel veel mensen dit heerlijke gebakje wel waarderen en wij begrijpen ook waarom. De combinatie van de zoete room, de knapperige koeklagen van bladerdeeg én de roze glazuur is er eentje van goud. Het is natuurlijk een typisch Nederlands gebakje, die we zelfs met Koningsdag in een oranje variant eten. Niet gek dat veel mensen aan de haal gaan met deze combinatie, want de smaken werken nu eenmaal heel goed samen.

De afgelopen jaren zien we steeds meer combinaties voorbij komen die eigenlijk ook heel goed werken. Zo begon het al bij de tompoucebol: de oliebol gevuld met banketbakkersroom en gedipt in een dikke laag roze glazuur. Binnenkort kunnen we tijdens de jaarwisseling weer smullen van deze variant. Daar bleef het overigens niet bij. Onlangs kwam een bakkerij namelijk met de crompouce: een combinatie tussen een croissant en een tompouce. Deze is inmiddels niet meer weg te denken van het internet en blijft ons achtervolgen. Zélfs voor sneakers, nagellak én speeltjes in bed lijkt de tompouce een inspiratiebron te zijn. Om je vingers bij af te likken dus!

Rollpouce

Nu lijkt er opnieuw een gouden combinatie te zijn bedacht. Hoewel het lastig is om een niet succesvolle combi te introduceren, zijn we toch wederom verbaasd over hoe deze combinatie tot stand gekomen is. In Amsterdam vind je namelijk een winkel die nu een rollpouce is gaan verkopen. Deze winkel verkoopt enkel dit product en het is een heel groot succes. Op TikTok showen ze hun heerlijke lekkernij.

Waarschijnlijk moet je even nadenken over waar deze naam voor staat, want hij geeft niet meteen veel bloot. Degenen die in de ochtend regelmatig ontbijten met cinnamon rolls, zullen het waarschijnlijk al geraden hebben. Het gaat inderdaad om een combinatie van de deze heerlijke kaneelbroodjes en de tompouce. Deze cinnamon rolls zijn namelijk open gesneden en gevuld met de heerlijke banketbakkersroom van een tompouce. De bovenkant is uiteraard ook weer gedipt in een dikke laag van roze glazuur.

@havearoll ROLLPOUCES IN AMSTERDAM 🤪 Next up Antwerp, Ghent and Brussels?? – #havearoll #cinnamonrolls #cinnamon #vegan ♬ original sound – Dose of RX | A dose of life ✨️ – RX | A dose of life ✨️

Amsterdam

Op dit moment bevindt de winkel, Have A Roll, zich nog maar op één plek in Nederland. De winkel met allerlei soorten cinnamon rolls is te vinden in Amsterdam. Toch heeft deze winkel ook locaties in België, maar daar laat de rollpouce nog even op zich wachten. “Rollpouces in Amsterdam! Next up Antwerp, Ghent and Brussels?, laten ze weten onder de TikTok. Dat belooft heel veel goeds dus!