Als je ooit seks hebt gehad is de kans groot dat je een ‘scheetje’ hebt gelaten met je vagina. Hoewel dit voor jou enorm ongemakkelijk kan zijn, is dit heel normaal! Het geluid van lucht dat uit je vagina ontsnapt wanneer je aan het vrijen bent wordt ook wel ‘queefing’ genoemd. En laten we het vooral kort houden: je kunt hier niets aan doen!

Queefing

Queefing is dus totaal iets anders dan het laten van een scheet, en heeft ook niets met je dieet te maken. Daarnaast heeft het ook geen geur. Gelukkig!

Maar hoe ontstaat een queef? Dit gebeurt wanneer er lucht in je vagina wordt ‘gepompt’. Bepaalde bewegingen (bijvoorbeeld wanneer je aan het vrijen bent) kunnen de opgeslagen lucht op een krachtige manier verwijderen. En dit hoor je! Het maakt niet uit of je alleen bent of met een partner, of je benen gespreid zijn of niet en of je je vingers gebruikt of speeltjes.

Hoe voorkom je het

Waar je een scheetje nog kunt inhouden, is dit bij een queef onmogelijk! Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans te verminderen dat het gebeurt. Onthoud wel dat wanneer je een vagina hebt en je seks hebt, je niet kunt ontkomen aan queefing – het is namelijk gewoon natuurkunde! Dit is puur voor degene die nieuwsgierig zijn naar de kans om queefing tijdens de seks te verkleinen.

Standjes

Sommige standjes kun je beter vermijden! Gooi bijvoorbeeld niet je benen de lucht in en houd je benen niet te lang open. Dan is er namelijk minder kans voor luncht om je vagina binnen te treden. Queefs zijn namelijk niets meer dan geurloze luchtzakjes. Alle standjes die de kans op binnenkomende lucht verkleinen, zullen helpen. Nog een standje die je zeker wilt vermijden? Doggy-style!

Vagina

Sommige vrouwen hebben meer last van queefing dan anderen. Dit komt omdat iedere vrouw haar vagina een andere vorm en lengte heeft. Maar ook vrouwen die sneller ‘nat’ worden, zullen eerder last van queefing hebben. Dit betekent níet dat je je vagina zo droog als de woestijn moet houden om de kans op queefing te verminderen. Droge seks kan namelijk erg pijnlijk zijn en is het absoluut NIET waard!

Schaamte

Als je last hebt van queefing omdat je je niet meer op je eigen genot kunt focussen en zo minder snel tot je hoogtepunt komt, kan dit enorm vervelend zijn. Dan kan het beslist een goed idee zijn om non-doggy-style standjes een groter deel van je repertoire te maken. Maar maak je vooral geen zorgen in het belang van je partner! We zijn van mening dat níemand het bewust moet tegengaan. Het is nu eenmaal de natuur!

Laten we het simpel houden: je kunt queefs niet controleren! Dus probeer het ook maar niet. Just roll with it! Er zijn zelfs mannen die het aantrekkelijk vinden.

Lees ook: De beste tips voor in bed ALLER TIJDEN