Liefhebbers van De Zeven Zussen-reeks kunnen een sprintje naar de winkel trekken. Het laatste deel van de boekenreeks ligt namelijk vanaf vandaag in de winkel. En dat gaat héél veel antwoorden op onze vragen geven…

lezen boek de zeven zussen reeks laatste deel

De Zeven Zussen

Hou je van spannende en meeslepende verhalen? Dan is de kans groot dat je weleens hebt gehoord van de boekenreeks De Zeven Zussen. Schrijfster Lucina Riley heeft zes verschillende boeken voor deze reeks geschreven, namelijk De Zeven Zussen, Storm, Schaduw, Parel, Maan en Zon. 

De reeks gaat over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomen in het huis waar zij zijn opgegroeid, een bijzonder groot landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst. Ieder boek gaat over een andere zus en is zó verslavend om te lezen.

Enorm populair

De boekenreeks is zo’n enorme hit – en dat heeft Lucinda Riley flink wat prijzen opgeleverd. Zo werd ze onderscheiden met vier Gouden Boeken voor deze reeks. Een aantal delen uit de reeks zijn meer dan 200.000 keer verkocht in Nederland. Ook werd het boek naar 25 talen vertaald en in 36 landen uitgegeven.

Lucinda Riley had haar fans een achtste boek beloofd, waarin zij de vraag zou beantwoorden wie de mysterieuze adoptievader Pa Salt is. Er zouden heel veel antwoorden in dit boek te lezen zijn, maar helaas overleed de schrijfster in 2021. Voor fans een enorme shock, want hierdoor zouden we voor altijd met flink wat mysteries achterblijven.

Echter, Lucinda heeft voor haar overlijden een aantal gedetailleerde aantekeningen gemaakt over het plot van de reeks. Haar grootste wens wat dat haar oudste zoon het laatste deel zou schrijven, om uiteindelijk de cirkel rond te maken. En dat boek ligt dus vanaf vandaag overal in de (online) winkels. Wij weten in ieder geval wat we dit weekend gaan lezen.

Lees ook: Staan je boeken te verstoffen? Met deze 5 tips vind je weer plezier in lezen!