Hoewel we heerlijk kunnen genieten van een zonnige bestemming, heeft een winterse bestemming ook best z’n charmes. Eentje die er specifiek uitspringt is natuurlijk Lapland. De kosten kunnen aardig oplopen, maar het is het allemaal meer dan waard. Twijfel je nog? Lees dan even verder waarom je Lapland sowieso één keer in je leven bezocht moet hebben.

Dit is waarom iedereen één keer in z’n leven naar Lapland moet

Je hebt misschien een dikke jas, thermokleding en een warme muts nodig, maar dat neem je sowieso voor lief. Een vakantie naar Lapland brengt herinneringen met zich mee die je van de rest van je leven niet meer vergeet. Tel daarbij op dat je ook met zekerheid een deel van je bucketlist gaat kunnen afstrepen. It’s all worth it! 

#1 Je kunt op een husky-slee door de sneeuw

Waarschijnlijk staat dit onderdeel van een standaard reis naar Lapland onwijs hoog op de bucketlist van iedereen! Husky’s zijn natuurlijk de meest prachtige honden, vooral in de mega witte sneeuw die je in Lapland vindt. Hoe gaaf is het dat je met een slee en husky’s door die prachtige natuur kunt sleeën.

#2 Rendieren spotten

We hebben de kerstdagen dan wel achter de rug, maar voor ons gevoel nemen we nog geen afscheid van de sfeer. Het is daarom noodzaak dat je gewoon een rendier kunt zien in het echt ín de sneeuw. Wie weet kom je kerstman ook nog tegen 😉


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikedelang_)

#3 De kou

We lopen vaak letterlijk niet warm voor de kou ;). Toch moet je voor Lapland een uitzondering maken. In Nederland zijn we nou eenmaal niet meer gezegend met die witte pakken sneeuw dus kun je jezelf best verwennen door een reisje naar Lapland te boeken. Pluspunt: de temperatuur terug bij aankomst in Nederland zijn ineens héérlijk. Of nou ja, het gaat.

#4 Zelf het noorderlicht zien

Nummer één bovenaan de bucketlist: het noorderlicht met eigen ogen aanschouwen. Dit natuurwonder moet je gezien hebben voordat je deze aardbol verlaat. Gelukkig kan dit ook in Lapland!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Denise (@denise.tb)

#5 Je kunt er skiën en snowboarden

Om het nog even compleet te maken kun je er óók nog geweldig wintersporten. Als dit niet al-le twijfels wegneemt, weten wij het ook niet meer!

Lees ook: Bucketlist material: slapen in een iglo onder het Noorderlicht