De zome komt er binnenkort aan en in plaats van te dromen over mooie zandstranden of mooie roze plekken op de wereld, dromen wij van een nachtje slapen in een iglo. Een in de sneeuw gelegen glazen iglo onder het Noorderlicht welteverstaan.

Levin Iglut Golden Crown

In Lapland kan je slapen in glazen iglo’s die omgeven zijn door sneeuw. Door het glazen dak staat niets je in de weg om het Noorderlicht te bewonderen. Mocht er geen Noorderlicht zijn, wees dan niet getreurd. Je kan dan een prachtige sterrenhemel bewonderen. De zonsopgang is ook heel mooi om te zien ’s ochtends.

iglo noorderlicht femfem iglo noorderlicht 3 femfem
Foto’s via Levin Inglut Golden Crown

Premium en Superior

Er zijn twee type iglo’s. Beiden bevatten ze verwarmd glas wat niet kan beslaan, douches, air conditioning, een klein keukentje, een badkamer en comfortabele bedden. Wil je nog nét iets meer luxe, dan kan je een Premium iglo nemen. Die biedt een uitzicht over de prachtige vallei. De Premium iglo’s zijn vooral geschikt voor koppels. De Superior iglo’s zijn meer geschikt voor families. Goedkoop is het niet. Een Superior iglo kan je voor circa 335 euro per nacht huren, terwijl de Premium iglo prijs vanaf 400 euro per nacht beschikbaar is. Maar je krijgt er een adembenemend uitzicht voor terug.

Nog meer bucket list materiaal nodig? Wat dacht je van een stoomtreinreis door Afrika of boomhutten in Phuket?