Elke vrouw heeft er weleens last van: haaruitval. Dit hoeft natuurlijk niet erg te zijn (gemiddeld verlies je zo’n 100 manen op een dag), maar het blijft wel vervelend. Soms zijn er bepaalde oorzaken waardoor jij haaruitval hebt, waar je gemakkelijk iets aan zou kunnen doen. Nogmaals: haaruitval heb je al bij het kammen van je lokken, (en dit is dan ook niet zo erg) maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Ben jij benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Haaruitval FEM FEM

Verven

Hmmm, toch weer een nieuw kleurtje? Denk de volgende keer nog maar iets beter na voordat jij weer besluit om je haar te gaan verven. Je manen verven zorgt er namelijk voor dat ze afbreken. Besluit je toch om je haar te gaan verven? Overleg dan goed met je kapper, en maak duidelijk dat jij je haar zo min mogelijk zou willen beschadigen met de verfbeurt. Extra tip: gebruik de producten van Olaplex na een verfbeurt, dit verzorgt je lokken even extra goed, en dat hebben ze zeker nodig.

Vitaminetekort

Jawel, vitamientjes zijn goed voor alles! Want ook je haar heeft vitaminen nodig. Heb je naast haaruitval ook last van splijtende nagels? Dan heb je waarschijnlijk een tekort aan Vitamine H. Maar no worries, je kunt hier makkelijk verandering in brengen! Zo zijn er tabletten die je kunt slikken om de conditie van je haar en nagels te verbeteren.

Stijlen stijlen en nog eens stijlen

Stijl jij je haar minstens een paar keer per week? Of zelfs elke dag? Ho! Stop daar dan meteen mee. Het is echt waar, het stijlen van je haar is super slecht voor je lokken. Af en toe je haar stijlen is oke, maar draai hier niet in door. Niet alleen de hitte van de stijltang, maar ook het constante trekken aan je lokken, de beweging die je maakt tijdens het stijlen, is mega slecht voor je haar en zorgt ervoor dat het afbreekt.

Stress

Stressed out? Dan is het niet zo gek dat je wat meer haaruitval hebt dan normaal. Tijdens een stressperiode sluit je lichaam namelijk bepaalde systemen af in een poging om zichzelf te genezen. Je manen horen hier helaas bij. Dus probeer een beetje te relaxen, dan groeien je lokken vanzelf weer terug!

Genetics

Ojeee….soms zit het simpelweg in de familie om haaruitval te hebben. Hier is helaas niet veel aan te doen, maar je kunt er wel voor zorgen dat jouw haarverlies zoveel mogelijk beperkt zal worden. Verzorg je hoofdhuid daarom altijd extra goed, en start een dagelijkse routine met verschillende soorten verzorgende producten en vitamines.

Wees lief voor je hoofdhuid

De hoofdhuid wordt vaak vergeten als het gaat om haarverzorging. Maar dit is juist niet de bedoeling, het is erg belangrijk om je hoofdhuid zo goed mogelijk te verzorgen. Je hoofdhuid kan namelijk al geïrriteerd raken door het onregelmatig wassen van je haar, het verkeerd uitspelen van je shampoo en het gebruik van droogshampoo. Als jij je hoofdhuid verwaarloosd, kan er op lange termijn zelfs roos ontstaan. Spoel je shampoo en conditioner daarom altijd grondig uit en zet de douche niet te warm voor je hoofdhuid, hier droogt het namelijk van uit. Extra tip: masseer je hoofdhuid tijdens het wassen van je haar.

Lees ook: Met dit simpele trucje zit jouw haar altijd alsof je net van de kapper komt