Zonovergoten dagen, de krokussen spurten met bosjes tegelijk de grond uit, je eerste voorjaarsoutfit is gescoord en stiekem zie je jezelf alweer genieten op het terras van de warme lentezon. Maar net nu je denkt dat die niet meer lang op zich laat wachten, vliegen de horrorverhalen je om de oren: De Russische beer komt naar Nederland! En nee, we hebben het hier niet over echte beren, maar over de koude en droge lucht die met een oostelijke stroming richting Nederland wordt gevoerd, waardoor de temperaturen onder -10 graden kunnen zakken..

tips-droge-huid-voorkomen-femfem

Vriezen en bevriezen

Behalve dat je je nieuwe kleding voorlopig in de kast moet laten hangen, is er nóg een nadeel aan zo’n bizar koude periode: een droge huid. Niet alleen door de droge lucht die koud weer met zich meebrengt, maar ook door de warme douche waar je jezelf graag op trakteert en doordat de verwarming nog even op standje Tropicana staat kan je huid trekkerig gaan aanvoelen, schilferig worden en zelfs gaan jeuken. Onder deze droge omstandigheden verliest de huid veel vocht en door die aangename douche spoel je veel natuurlijke huidvetten weg. Deze vetten werken normaal gesproken als een barrière tegen vochtverlies. De kunst is dus om je huid extra goed te hydrateren de komende week. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

Tips tegen een droge huid

  1. Hoe fijn douchen ook is, houd het zo kort en koel mogelijk;
  2. Wrijf niet, maar dep je huid droog na het douchen;
  3. Gebruik elke keer een schone handdoek;
  4. Gebruik douchegel zonder parfum;
  5. Wees spaarzaam met het opstoken van de verwarming. Dat is niet alleen beter voor je huid, maar ook voor je portemonnee én het milieu;
  6. Smeer je huid na het wassen in met een vette, hydraterende en parfumvrije bodylotion;
  7. Gebruik af en toe een body scrub. Hiermee verwijder je dode huidschilfers. Ook hiervoor geldt: Gebruik daarna een verzorgende lotion;
  8. Vergeet ook niet een gezichtscrème te gebruiken voor het slapengaan én in de ochtend.

Zo kun jij die Russische beer te lijf!

Andere oorzaken van een droge huid

Als je de bovenstaande tips toepast en je huid blijft rood en jeukerig, kan er ook wat anders aan de hand zijn. Huidziekten kunnen aangeboren zijn, maar het kan ook wijzen op een allergie. Wanneer huidproblemen je belemmeren in het dagelijks leven, zoek dan eens naar iemand die gespecialiseerd is in huidproblemen die je hier misschien verder mee kan helpen. 

Aangezien we naast onze huid ook onszelf moeten beschermen tegen de kou, hebben we de mooiste looks met de oversized trui voor je geselecteerd.