Heb jij ook continu last van droge lippen? Je bent niet de enige! Vooral in de winter krijgen steeds meer mensen last van droge lippen. Gelukkig zijn er genoeg trucjes die je kunnen helpen om dit probleem op te lossen. Het nieuwste trucje, lip basting, gaat viral op TikTok.

Last van droge lippen

Voornamelijk in koude temperaturen hebben we regelmatig last van droge lippen. Dat heeft alles te maken met de vochtigheid in de lucht! Daarmee bedoelen we trouwens niet per se de buitenlucht. Het probleem zit hem namelijk vaak in de kachel die je aanzet zodra de temperaturen dalen. De kachel zorgt er namelijk voor dat de lucht een stuk droger wordt. Dat kan ervoor zorgen dat je lippen droog worden.

Lip basting

Gelukkig bevinden ook dermatologen zich tegenwoordig op TikTok en schromen zij niet om hun trucjes te delen! Zo ook dermatoloog Shereen Idriss. Zij deelde onlangs dé tip voor droge lippen op TikTok. Volgens haar is het eigenlijk mega logisch. Zodra we last krijgen van onze huid, exfoliëren we meteen. Waarom zouden we dat niet ook doen bij onze lippen als ze droog zijn? Lip basting is dus het exfoliëren van je lippen. Oftewel: het verwijderen van de bovenste huidlaag van je lippen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door POPSUGAR UK (@popsugaruk)

Lippen vochtig houden

Na het exfoliëren is het wel belangrijk om je lippen vochtig te houden. En dat doe je dus écht niet door je lippen te blijven likken. Hoe verleidelijk het ook is! Dit zal het namelijk alleen maar erger maken. Volgens Shereen zorgt je speeksel er namelijk juist voor dat het vocht uit je lippen verdwijnt. Verzorg je lippen dus met een vochtinbrengend product om er zo voor te zorgen dat je lippen weer beter zullen worden.

Lees ook: Blijkbaar is tepelcreme het wondermiddel tegen droge lippen