Met deze koude temperaturen merk je dat vrijwel meteen aan je huidje. En zo ook meteen je lippen. Je krijgt meer last van droge lippen en kloofjes, die soms uitlopen tot wondjes. Iets wat best vervelend kan zijn! Smeren met vaseline of labello is dat altijd hetgeen dat het eerste in je opkomt, maar dat is niet per se de beste oplossing. Het kan namelijk verslavend zijn, waardoor je er niet zo snel meer vanaf komt. Er is wel een ander wondermiddel tegen droge lippen dat je kunt gebruiken. Wij praten je even bij.

Droge lippen in de winter

Droge lippen in de winter: we hebben er eigenlijk allemaal wel eens last van. Dat is ook niet gek, want juist die koude temperaturen zorgen ervoor dat je lippen het zwaar te verduren hebben. De koude en gure wind zorgt namelijk voor veel verdamping van vocht in je lippen. Hierdoor krijg jij last van kloofjes, trekkende huid en loshangende velletjes.

Wondermiddel tegen droge lippen

Mensen met droge en gebarsten lippen doen er goed aan om een tepelcrème in huis te halen. Dit product is natuurlijk oorspronkelijk ontworpen voor droge tepels, maar heeft dus ook andere voordelen. Dit komt door het stofje lanoline, dat in de tepelcrème zit. Het zorgt ervoor dat de huid waarop je dit goedje smeert niet zal afsluiten van het oppervlakte. Zo heeft je huid nog wel de mogelijkheid om te blijven ademen. Wel maakt het de huid lekker vettig: precies wat jouw lippen kunnen gebruiken.

Waar koop je dit wondermiddel?

Het is wel een uitdaging om een product te vinden dat enkel lanoline bevat dus het is een zoektocht. Trap er dus niet te snel in door te kiezen voor iets dat erop lijkt. De gouden tip die wij tegenkwamen is het merk lansinoh. Ook de reviews liegen er niet om: dit is écht het proberen waard.

Lees ook: 5x de beste tips tegen droge lippen