We zitten midden in het festivalseizoen en dat merken we niet alleen aan de leuke dingen. Hoewel we nog jong en energiek zijn, hebben al die festivals toch een vervelende invloed op je rug. Mega jammer, want eigenlijk zou je moeten genieten tijdens een festival. Heb jij vaak last van je rug tijdens een festival? Misschien heb jij iets aan de volgende tips.

Last van je rug tijdens een festival

We festivallen er wat op los. Ieder weekend kun je je wel ergens wagen aan een drankje en een dansje. Soms voor één dag en soms voor meerdere dagen. Na een aantal festivals op een rijtje kun je last krijgen van je rug. Het vergt wat van je lichaam om de hele dag rond te struinen op een festival. Een gevalletje: wie plezier wil hebben moet pijn lijden. Wij zijn de beroerdste niet en helpen je graag met deze klachten. We begrijpen immers dat je het liefst zonder pijn rondloopt op een festival.

Last van je rug tijdens een festival
Bron: Pinterest

Voor het festival

Een festival is (helaas) een grote belasting voor je lichaam en na een tijdje ga je dit dus voelen. Je kunt dus maar beter de sportschool induiken voordat het festivalseizoen begint – en tijdens het festivalseizoen natuurlijk ook. Met de juiste rugoefeningen kun je je rug sterker maken, waardoor je minder pijn zal hebben. Denk hierbij aan squats of andere rugoefeningen. Een goede voorbereiding is het halve werk dus.

Tijdens het festival

Ook tijdens een festival kun je er wat aan doen om erge pijn te voorkomen. Allereerst is het belangrijk dat je de hele dag op je houding let. Voornamelijk wanneer je lang op dezelfde plek moet staan, kan een verkeerde houding ontstaan. Dat betekent dat je je rug recht moet houden en je schouders niet te veel moet laten hangen. De juiste schoenen kunnen ook helpen. Hoe leuk die teenslippers ook zijn: doe het niet.

Verder is het belangrijk om zitten, staan en bewegen goed af te wisselen. Op veel festivals is er weinig ruimte om te zitten dus je zou een dun klein kleedje mee kunnen nemen. Zo kun je af en toe even de rust nemen door te gaan zitten. Als je dan ook nog eens genoeg water drinkt (tussen de alcoholische drankjes door) heb je er alles aan gedaan om je rug te ontlasten!

festival
Bron: Pinterest

Lees ook: Waarom dit Servische festival de ultieme must visit is