Als je van een glaasje (maak daar maar fles van) rode wijn houdt, drink je het in de zomer waarschijnlijk minder dan in de winter. Logisch, je trekt eerder een fles open wanneer je knus voor de open haard zit dan wanneer je in de volle zon ligt te loungen. Rosé is een prima alternatief, maar wat nóg beter is: Lambrusco. Het bestaat al enige tijd, maar voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben: maak kennis met het perfecte alternatief van de rode wijn tijdens de zomermaanden. Wij geven je een aantal reden waarom je dit drankje zou moeten drinken.

lambrusco-femfem

Je kunt het drinken bij alle soorten eten

Lambrusco is perfect te combineren bij eten. Droog, fris maar toch met een klein bubbeltje: klinkt als een ideaal wijntje, toch?

Het bevat bubbels, maar is niet té bruisend

In tegenstelling tot champagne heeft Lambrusco niet super veel bubbels.

Je drinkt het makkelijk weg

Waarschuwing: je drinkt het echt heel makkelijk weg. Het gaat er net zo makkelijk in als water, dus stoppen wordt lastig als je eenmaal bent begonnen.

Het helpt tegen vermoeidheid

Dat wijn gemaakt is van druiven, weet iedereen. Druiven bevatten resveratrol. Laat dit stofje nou ontzettend goed werken tegen vermoeidheid. Goede reden om nog een glaasje te nemen.

Antioxidanten

Er zitten genoeg antioxidanten in wijn. Ze verlagen je slechte cholesterol en verhogen je goede cholesterol. Woohoo! 

Ruil jij de rode wijn in aankomende zomer?

Heb jij last van hooikoorts? Gin-tonic is de oplossing!