lemon meringue pie recept femfem

Lemon Meringue Pie recept om jezelf te verwennen

Food & Drinks15 aug 2017, 10:00 doorRedactie
Vandaag is Lemon Meringue Pie Day en wij grijpen die kans om onszelf eens heerlijk te verwennen. De crispy bodem, de pudding in het midden en de fluffy merengue als topping maakt deze taart tot een favoriet. En daarom delen we dit heerlijke recept met jullie.
lemon meringue pie recept femfem

Ingrediënten

  • 1 kopje suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1/4 theelepel zout
  • Een half kopje water
  • 2 uitgeperste limoenen
  • 2 theelepels boter
  • 4 gekookte eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • Crunchy taartbodum (ongeveer 23 cm)
  • 6 theelepels suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Mix het kopje suiker, de bloem, de maïzena en het zout in een pan. Giet het water en het limoensap erbij en laat het zachtjes koken, terwijl je regelmatig roert. Voeg vervolgens de boter toe. Plaats de eierdooiers in een schaaltje en meng dit met een 1/2 kopje van het verwarmde mengsel. Voeg het eierdooiermengsel vervolgens bij de rest en breng dit samen aan de kook, totdat het een dikke eenheid wordt. Haal de pan van de warmtebron. Giet het mengsel in de taartvorm, waar de taartbodem al in ligt. Mix vervolgens de eiwitten in een schaal, totdat het gaat schuimen. Voeg langzaam de suiker toe terwijl je verder mixt. Stop gelijk met mixen, zodra er stijve pieken in het mengsel ontstaan. Verspreid het merengue mengsel over de taart en bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de merengue goudbruin is.
Heerlijk om zo nu en dan eens van te genieten! Wil je echt iets bijzonders? Unicorn donuts is wat je wilt proberen!