Let’s talk about sex baby….Want, girls: sex draait niet alleen maar om het de ander naar de zin maken, echt niet. Wat je namelijk vaak hoort wanneer het gaat over hoe lang de seks duurde, dat er wordt gezegd: ”Hij hield het wel/niet lang vol”. Pardon? Lekker romantisch… Seks moet voor beide partijen een genot zijn, en gaat er zeker niet over hoe lang de man het kon uithouden. Het is daarentegen lastiger om te meten hoe lang de ‘perfecte’ vrijpartij voor een vrouw duurt. Maar hier is onderzoek naar gedaan, en er bestaat een ‘ideale lengte’ van de vrijpartij voor vrouwen. Lezen jullie mee?

Zo lang zouden vrouwen willen dat een vrijpartij echt duurt FEM FEM

Gemiddelde lengte tot het ‘hoogtepunt’

Het blijft uiteraard lastig om seks te ‘meten’, want vanaf waar begin je? Begin je bij zoenen of voorspel? Of begin je pas bij de penetratie? Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee dient te houden. Gemiddeld krijgen vrouwen na 13.41 minuten seks hebben een orgasme. Dit is gebleken uit een onderzoek van The Journal of Sexual Medicine. Wat hieraan opvalt, is dat er meer seksuele handelingen nodig zijn dan penetratie, om voor de vrouw tot een hoogtepunt te komen. Daarom is het best lastig om precies te weten hoe lang een vrouw de vrijpartij precies kan ‘volhouden’.

You go girls

Een ander verschil tussen mannen en vrouwen, is dat mannen maar een orgasme kunnen krijgen tijdens een vrijpartij, terwijl vrouwen meerdere keren tot hun hoogtepunt kunnen komen. Je hebt dan wel eventjes nodig om bij te komen, maar daarna kunnen we gewoon weer door! Let’s go.

Hoe lang zouden we seks wíllen hebben?

Hoe lang vrouwen seks zouden willen hebben, is weer een ander verhaal. Uit een enquete onder 3.836 mensen blijkt echter wel dat vrouwen gemiddeld 25.51 minuten seks (penetratie) zouden wíllen hebben. Maar in de praktijk blijkt dat echter gemiddeld niet veel langer te zijn dan ergens tussen den 16 en 17 minuten.

De ideale duur van een vrijpartij

Volgens sekstherapeuten is de ideale lengte van (penetratie) seks ergens tussen de 7 en 13 minuten. Ergens tussen de 1 en 2 minuten is ‘te kort’, 3 en 7 minuten ‘gemiddeld’ en tussen de 10 en 30minuten ‘te lang’. Ergens tussen de 3 en 13 minuten wordt gezien als gemiddeld. Al deze cijfers en gemiddeldes, betekenen natuurlijk niet dat dit voor iedereen hetzelfde is. Dit is ook helemaal niet erg, iedereen is nou eenmaal anders, en zo ook zeker tijdens de seks.

Kortom: er bestaat niet zoiets als hoelang seks ‘zou moeten duren’. Seks is om van te genieten, het duurt simpelweg zolang als het duurt, en daar horen geen regeltjes of cijfers bij. En zou je langer seks willen hebben? Praat erover met je lover, geef aan wat je wel/niet fijn vindt en luister naar elkaar.

Lees ook: Met deze simpele trucs wordt seks voortaan veel fijner voor jou