Leuke dingen doen met vriendinnen is altijd goed, maar vaak pakt het toch iets duurder uit dan gehoopt. Uiteten is altijd duurder dan een maaltijd thuis en drankjes doen in de stad loopt vaak ook een beetje uit de hand. Vanaf nu is dat verleden tijd, want met deze super leuke budgetvriendelijke activiteiten beleven jij en je vriendinnen de beste momenten voor weinig geld.

Leuke budgetvriendelijke activiteiten FEMFEM

Boost je creatieve brein

Sommig mensen denken dat het bezoeken van een museum niet leuk is of voor een ouder publiek. Dit is totaal niet het geval, de meeste museums in Nederland zijn juist gericht op de jongere doelgroepen, waar ook jij onder valt. Daarnaast zijn museums helemaal niet saai. Ze zijn juist heel leerzaam én super leuk! Het zijn namelijk niet alleen maar museums die gaan over de oudheid. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten musea met verschillende thema’s van mode tot bier. Ook zijn de meeste museums niet zo duur, waardoor je een goedkoop en leuk uitje hebt met je vriendinnen. Er zijn zelfs een aantal museums in Nederland die gratis zijn!

Gezelligheid om de hoek

Of je nou in de stad woont of in een verre uithoek van Nederland, er is altijd iets te doen. Soms moet je er eventjes voor reizen, maar eigenlijk is er iedere dag wel weer een andere activiteit waarvan jij en je vriendinnen kunnen genieten. Doe daarom een beetje onderzoek naar activiteiten bij jou in de buurt, misschien is er dit weekend wel een te gek festival zo’n 10 minuten van jouw huis. Zoek online en vind de leukste gratis of goedkope activiteiten bij jou in de buurt.

Op avontuur in eigen stad

Om nog even langer in je vertrouwde omgeving te blijven, kun je ook altijd op avontuur gaan in eigen stad of dorp. Pak je fiets uit de schuur en maak wat rondjes door jouw buurt, het centrum of juist een gedeelte waar je nog nooit ben geweest. Er is namelijk altijd meer te zien dan je denkt en hierdoor leer jij jouw omgeving beter kennen dan ooit tevoren. Misschien ontdekken jullie zelfs nog wat leuke verborgen hotspots, houd deze dan ook lekker voor jouw en je vriendinnen.

Eten in je pyjama

Het beste wat er is, eten in de meest comfortabele outfit die er is: je pyjama. Daarbij hoef je niet zo lang te zoeken naar welke gerecht je het lekkerste vindt op de menukaart, maar je kiest voor één gerecht. Koken met je vriendinnen is gezellig en daarbij een stuk goedkoper dan dineren in een restaurant. Kies daarom jullie favoriete gerecht en natuurlijk nagerecht en laat de avond beginnen.

Offline shoppen

Vergeet online shoppen vanaf de bank en kies voor offline shoppen vanaf de bank. Jij en je vriendinnen hoeven hiervoor alleen maar allerlei kledingstukken te selecteren die jullie niet meer dragen. Wat de een niet meer leuk vind, kan voor de ander hét nieuwe fashion item worden. Houd daarom een shopday of night met al je vriendinnen, op deze manier hebben jullie toch weer pareltjes in je kledingkast voor niks of een klein prijsje.

Try before you die

Welke dingen willen jij en je vriendinnen echt nog doen voordat het te laat is? Welke activiteiten stonden altijd al op jullie persoonlijke bucketlists? Voeg alles samen en bedenk nog meer leuke en spannende dingen die jullie samen kunnen doen. Koop een boekje en schrijf hier alles in op. Op deze manier maken jullie herinneringen voor altijd en hoeven jullie je nooit meer te vervelen. Om een klein voorbeeld te hebben van hoe jullie bucketlist eruit kan zien: Dit is de ultieme bucketlist voor jou en je beste vriendin.

Lees ook:

Dit zijn de leukste dingen om je vriendin cadeau te doen.