Eerder besproken we gave festivals in het buitenland die uitstekend te combineren zijn met een mini-vakantie. Nu gaan we het toch even hebben over leuke festivals die gewoon op Nederlandse bodem te vinden zijn.

STRAF_WERK

Dit festival valt redelijk laat in de vakantie. Op zaterdag 17 augustus vindt het populaire festival STRAF_WERK plaats. Dit wordt sinds 2011 georganiseerd in het Havenpark en wordt met de dag populairder. De is gelegen bij het bedrijventerrein Sloterdijk in Amsterdam. STRAF_WERK  is een van de zomerfestivals die zich richten op de housescene. Hier kan je heerlijk uit je plaat gaan op die wat diepere house sound. Onder andere DJ groep ANOTR, Hot Since 82 en Kölsch behoren tot de artiesten voor deze jaargang. Op de site van Straf Werk kan jij je kaartje voor deze zomer nog bemachtigen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door STRAF_WERK (@straf_werk) op


Chin Chin

Op zaterdag 6 juli vindt in de Tuinen van West het Chin Chin festival plaats en dat wil je natuurlijk niet missen. Chin Chin is echt een begrip geworden in Amsterdam wat betreft zomerfestivals. Je krijgt toegang tot maar liefst zes verschillende stages met verschillende genres. Van The Partysquad tot en met Benny Rodrigues. Je kunt wel stellen dat er voor ieder wat wils is. Het is al eind juni dus wacht niet te lang voor je kaartjes! De tickets beginnen rond de 40 euro en je kan ze halen op de site van Chin Chin.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Chin Chin Festival (@chinchinfestival) op

Nomads

Voor je dagelijkse dosis electronische muziek ga je naar Nomads. Dit festival vindt dit weekend al plaats maar er zijn alleen nog een aantal kaarten voor de zondag. Tickets beginnen rond de 34 euro en je vindt ze op de site van Nomads. De locatie bevindt zich aan de Rhoneweg in Amsterdam. Het is geen massaal festival maar juist heel compact en relaxt. Onder andere artiesten als Anthea, Boris Werner en Jamie 3:26 maken hier hun opwachting. Mocht je toch de zaterdag ook willen feesten, dan kan een weekender geen kwaad.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nomads Festival (@nomadsfestival) op

Paradijs van het Zuiden

De naam zegt genoeg, voor dit festival moet je zijn in het zuiden en wel in Den Bosch. Het evenement vindt plaats aan de Pettelaarse schans. Ook bij dit mooie festival is er voor ieder wat wils. Van Nederlandse muziek tot de diepste techno-deuntjes. Paradijs van het Zuiden vindt dit weekend plaats, namelijk zaterdag 29 juni. Je kan je kaartje kopen de site van Paradijs van het Zuiden. Er zijn in iedere geval genoeg leuke festivals waar jij je vast en zeker zult vermaken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door paradijsvanhetzuiden (@paradijsvanhetzuiden) op

Georgie’s Wundergarten

Het klinkt misschien niet heel Nederlands, maar op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli vindt de Georgie’s Wundergarten plaats in de Riekerhaven in Amsterdam. Georgie’s Wundergarten is een onwijs gezellig, creatief, vrij en liefdevol festival vol kunstenaars en creatievelingen. Er wordt hier veel live- en elektronische muziek gespeeld wat een waar spektakel belooft te worden. Helaas is de zaterdag alk uitverkocht, maar voor zondag kan jij op de site van Georgie’s nog je kaartje halen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door elockers (@elockersnl) op

Elrow Town

Het Havenpark in Amsterdam is een bekend festivalterrein. Ook voor Elrow Town kun je hier namelijk terecht. Dit vindt plaats op zaterdag 7 september. Je hebt bij dit festival dus nog even om over na te denken. Niet alleen in Nederland is het erg populair, want na, onder andere, Engeland en Antwerpen is het aan het eind van de zomer de beurt aan Amsterdam. Je kunt op Elrow Town terecht voor de heerlijke foodtrucks en er zijn areas waar je met je vrienden in teams spellen kunt spelen. Je koopt tickets voor Elrow Town vanaf zo’n 53 euro en je vindt ze op de site van Elrow.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door elrow Town Festival (@elrowtownfestival) op


Dit is onze lijst met leuke festivals die je in de zomer kunt bezoeken!