Ben jij de herfst nu alweer zat en wil je graag naar een warm land om langs het strand te zitten met een cocktail? Of heb jij juist zin om de kou op te zoeken en te gaan wintersporten? Dat snappen wij! Nieuwe landen ontdekken is iets wat we gewoon eenmaal graag doen. Nu we niet zo heel ver kunnen reizen en er niet zoveel te beleven valt in dat kikkerlandje van ons, willen we toch graag dat heerlijke vakantiegevoel terug. Laten deze films hier nu net perfect voor zijn. Maak maar een lekker cocktailtje voor jezelf en zak lekker weg op de bank, want binnen no time ben je heel ergens anders.

FIlms zin in vakantie FEM FEM

1. Eat. Pray. Love.

Deze prachtige film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wil je niet missen. In de film gaat een ongelukkige vrouw op zoek naar een leven die ze wel zou willen leiden. Ze gaat hiervoor naar de meest prachtige landen, zoals Italië, India en Bali. Je ziet in de film de meest prachtige plekken en wordt meegevoerd in de reis van de hoofdrolspeelster, gespeeld door Julia Roberts, die op zoek gaat naar zichzelf.

2. Mamma Mia!

Als je deze klassieker nog niet gezien had, is dit het perfecte moment daarvoor. In de film zie je hoe een jong meisje op zoek gaat naar haar vader in, jawel, Griekenland. Naast dat deze film hilarisch is en heerlijke muziek heeft van ABBA, kun je ook enorm genieten van het prachtige landschap en de cultuur van Griekenland. Dat is wat je wilt, toch!

3. Sex and the City 2

In deze feelgoodfilm word je helemaal meegesleept in het verhaal van vier vriendinnen die op reis gaan naar het Midden-Oosten. Ze verruilen hun hectische leven in New York voor de pracht en praal van Abu Dhabi. Je kunt in deze film zeker genieten van een ultiem vakantiegevoel.

4. The Beach

Ben jij helemaal weg van Leonardo DiCaprio? In deze film ga je zelfs met hem naar Thailand. Pak je koffers maar alvast, want je ontdekt een prachtig geheim eiland, waar een gesloten community zich heeft teruggetrokken. Dit gaat gepaard met eigen regels en wetten en er ontstaan nieuwe romances…Spannend!

5. Tracks

Ga jij graag mee op avontuurlijke reis door de mooie landschappen van Australië? Dan is deze film helemaal voor jou gemaakt. Je ziet hoe een vrouw op reis van 200o mijl gaat, helemaal te voet. Je beleeft een heel groot avontuur waarin je kunt genieten van de mooie natuur van Australië.

6. Call Me by Your Name

In deze ultieme romcom zie je hoe een Italiaanse jongen de Amerikaanse Oliver ontmoet. In dit meeslepende verhaal krijgen deze twee steeds meer gevoelens voor elkaar en zie je ondertussen ook nog de prachtige natuur van Italië. Een echte klassieker die je niet wil missen.

7. 127 Hours

In deze spannende film zie je het avontuurlijke verhaal van een bergbeklimmer die op reis gaat door de bergen met twee andere avonturiers. Ze komen vast te zitten in een klif en ze weten niet meer hoe ze eruit moeten komen. Deze film is in 2011 genomineerd voor zes Oscars, dus het is zeker een aanrader!

8. Hector and the search for Happiness

Dit is niet een van de meest bekende films, maar het is wel een pareltje die je gezien moet hebben. Je ziet hoe Hector vanuit Londen vertrekt om de wereld over te reizen op zoek naar geluk. Zijn werk als psychiater maakt hem namelijk zeker niet gelukkig door de vele negativiteit van zijn cliënten. Deze film heeft een hele hoop mooie beelden van heel veel verschillende landen.

9. The Hangover

In deze film volg je vier vrienden die op reis gaan naar Las Vegas om een vrijgezellenfeest te vieren. Ze maken kennis met de grootste casino’s die daar zijn, maar zijn totaal niet voorbereid. Ze komen behoorlijk in de problemen… In deze film zie je precies hoe Las Vegas eruit ziet en beleef je gekke avonturen met de leukste vriendengroep.

10. Wild

Als je avontuurlijk aangelegd bent en je graag veel ziet van de mooie natuur van Amerika, Mexico en Canada is dit dé film voor jou. In deze film gaat een vrouw (Reese Witherspoon) wandelend door de bergen van de Amerikaanse westkust, langs de grens van Mexico en over de grens van Canada. Als er een film moet zijn waar je een hele hoop mooie gebieden ontdekt, is het deze film wel!

Wil je nog meer mooie natuur zien? Kijk dan de documantaire A Life On Our Planet