Nu een wijntje doen met vriendinnen net iets moeilijker wordt, gaan we onze opties verkennen. Een vrijdagmiddag borrel via FaceTime bijvoorbeeld. Hartstikke leuk, maar wat doe je de rest van het weekend? Na het lezen van dit artikel waarschijnlijk één van deze leuke drankspellen. You’re welcome.

French dry red wine, pours into glass, trendy pink background, space for text, selective focus

Gebruik je tv

Hoewel dit drankspelletje vrij bekend is, blijft het leuk. Een lekker ouderwets avondje zappen op je tv kan ervoor zorgen dat jullie een geweldige avond hebben. Ook is dit spel prima te spelen met Netflix. Zorg alleen dat het geen gloednieuwe serie is waar je al maanden op hebt gewacht want spoiler: je gaat er niet veel van meekrijgen. Ga voor de tv zitten en spreek af dat jullie, bijvoorbeeld, elke keer als Barney van How I Met Your Mother een vrouwonvriendelijke maakt (wat, let’s be honest, best vaak gebeurt). Dit hoeft natuurlijk niet per se de serie te zijn die jullie gebruiken but you get the picture.

Pak er wat kaarten bij

Ja dames en heren, met kaarten kan je meer dan pesten. Je kan er ook een geweldig drankspelletje mee spelen. Voor dit spelletje heb je meer dan twee personen nodig. Eén persoon is de baas over de kaarten en don’t worry: die moet ook drinken. Zet vervolgens een stapel kaarten klaar. De baas over die kaarten kijkt naar de bovenste kaart en de persoon links van hem moet raden welke kaart het is, nummer én plaatje. Raad de persoon welke kaart het is? Dan moet de baas twee slokken nemen. Raad diegene het niet? Dan zegt de baas of het nummer hoger of lager is. Is het antwoord nog steeds fout? Dan mag diegene zelf een slok nemen, anders neemt de baas één slok. Daarna is het tijd om te roteren.

Speel Ping Pong Pang

Dit spel lijkt hartstikke simpel, maar dat is het niet. Wel is het handig om dit spel met vier of meer personen te spelen. Ga allemaal in een kring zitten. Vervolgens begint er een persoon door ‘ping’ te zeggen. De persoon die ernaast zit zegt ‘pong’ en diegene daarnaast zegt ‘pang’. Klaar? Dan wijst diegene die ‘pang’ heeft gezegd de volgende aan. Gaat dit niet snel genoeg of doet iemand iets fout? Dan is het tijd om te drinken.

Organiseer een spelletjesavond via FaceTime, Skype of Zoom. Extra uitdaging: op afstand van elkaar worden de spelletjes nét even een graadje moeilijker gemaakt. En jij wilt natuurlijk liever niet verliezen met deze drankspellen ;-).

In ander nieuws: deze geweldige items maken jouw quarantaine een stuk sexier. Neem dat maar van ons aan.