Hebben jullie al twee dates achter de rug en bevalt het helemaal? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een derde date. Maar waar haal je nou die date-inspiratie vandaan voor een derde date? Nou, gewoon bij ons. Wij vertellen je de vijf leukste ideeën voor een derde date waar je zelf helemaal niet zo snel op zou komen.

De vijf leukste ideeën voor een derde date

De eerste date is het altijd nog een beetje aftasten, want dan is alles nog nieuw. De zenuwen zijn enorm aanwezig en dus voelt het soms een beetje ongemakkelijk aan. Als deze date succesvol verloopt, is het tijd voor een tweede date. Hét moment dat jullie waarschijnlijk iets losser komen. Zo komen jullie erachter of er echt succes te behalen valt. Toch is het óók dan nog een beetje nieuw en spannend. Voelt alles nog steeds goed aan na de tweede date? Dan is het tijd voor de derde date. Een date om nooit te vergeten! Dit zijn de vijf leukste date ideeën voor een derde date.

1. Ga naar een park

De derde date is een uitgelezen kans om iets leuks te combineren met genoeg tijd om te kletsen. Ga er dus eens lekker op uit samen en kies voor een leuk pretpark, een dierentuin of een grote kermis.

2. Een etentje bij een restaurant

Een beetje afgezaagd? Nee zeker niet. Grote kans dat jullie tijdens de eerste twee dates niet verder kwamen dan een drankje of een borreltje. Daarom is het juist nú het moment om uit te pakken en van een etentje te genieten in een restaurant.

3. Doe een rondvaart

Tijdens een derde date is er nog genoeg om over te kletsen. Je hoeft dan ook zeker geen activiteit te kiezen waarbij jullie constant bezig zijn. Er mag ruimte zijn om gezellig te praten en elkaar écht goed te leren kennen. Dit doe je bijvoorbeeld goed tijdens een rondvaart. Je kijkt je ogen uit én kunt het over van alles hebben met elkaar.

4. Dagstedentrip in een (voor jullie) nieuwe stad

Een stedentrip is eigenlijk altijd leuk. Er is vast een stad waar jullie beide nog niet zijn geweest! Kies er eentje uit en ga op avontuur. Bezoek samen alle bezienswaardigheden, eet en drink genoeg én pak de kans om alles van elkaar te weten te komen. Er is genoeg tijd om te kletsen op zo’n dag.

5. Doe een sportactiviteit

Juist tijdens het sporten leer je iemand écht kennen. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of iemand tegen zijn of haar verlies kan én of iemand eigenlijk wel een beetje sportief is. Je hoeft heus niet samen te beuken in de sportschool. Er zijn genoeg ‘leuke’ sportactiviteiten zoals kanoën of skiën.

Lees ook: Hoe vaak moet je daten voor een relatie?