Voor een lekker bakje koffie zit je in Rotterdam helemaal goed. Wanneer je een dagje Rotterdam op de planning hebt staan, wil je natuurlijk ook even neerploffen bij een gezellig koffietentje. Gelukkig hebben ze er daar genoeg van in deze bruisende stad. Wij zochten de leukste koffietentjes voor Rotterdam voor je uit.

1. Man Met Bril Koffie

Man Met Bril Koffie is te vinden in het Oude Noorden van Rotterdam en zit verborgen in een van de vroegere Hofbogen. Het koffietentje staat bekend om zijn refills en gastvrijheid. Ze hebben een eigen koffiebar waardoor je dus middenin het koffieproces zult zitten. Een beleving op zich en de koffie smaakt natuurlijk voortreffelijk.

Vijverhofstraat 70, Rotterdam

femfem-koffie-koffientjesFoto via AD

2. Hopper

Bij Hopper Rotterdam kan je terecht voor een lekker bakje koffie en vers belegde broodjes. Het interieur is voornamelijk voorzien van houten tafels en stoelen en er staat ook een grote leestafel bij het raam. Hier kun je lekker zitten om te werken of om bij te kletsen met een vriendin. Middenin het koffietentje vind je een barista die met liefde een lekker kopje koffie voor je zet. Daarnaast worden hier de hele dag door vers brood en taarten gebakken.

Schiedamse Vest 146, Rotterdam

femfem-koffietentjes-rotterdam-hotspotFoto via The Coffee Vine

3. MONO

MONO is een koffietentje met een creatieve sfeer. Het interieur is licht, ruim en inspirerend. Daarbij bereiden ze hier heerlijke koffie met een Colombiaanse twist. Ook serveren ze hier heerlijke lunches en wordt er opgetreden. Een unieke combinatie dus.

Vijverhofstraat 15, Rotterdam

Processed with VSCO with a5 preset
Foto via De Genietende Foodie 

4. CROOS

Naast lekkere koffie kun je hier ook terecht voor een snelle of uitgebreide lunch, huisgemaakte taart of een borrel op het terras. Het is allemaal mogelijk bij CROOS. Aan de muren hangen kunstwerken van lokale kunstenaars en er hangt een vriendelijke sfeer. Het is ook de perfecte plek om je laptop open te slaan en te werken.

femfem-croos-koffietentjesFoto via Het Paradijshof 

Exercitiestraat 2, Rotterdam

5. Caffè Booon

Deze Italiaanse koffiebar vind je vlakbij het Centraal Station van Rotterdam, dus is makkelijk bereikbaar. Hier kun je terecht voor een lekker bakje koffie, maar ook zeker voor een goede lunch of een lekker aperitiefje. Het interieur heeft huiselijke vintage meubels en een prachtige witte metselmuur waar je hart sneller van gaat kloppen.

Proveniersstraat 31, Rotterdam

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Foto via Your Little Black Book

Breng je liever een bezoekje aan Breda? Dit zijn de leukste hotspots.