Samen met je moeder heb je een dagje Eindhoven gepland staan. In de ochtend al de stad in, zodat jullie extra lang de tijd hebben en gezellig kunnen lunchen. En dat laatste is een leuk idee, maar toch vaak lastiger dan verwacht. Het is druk, er is veel keus, maar je wilt er wel zeker van zijn dat je lekker eten hebt en op een bijzonder plekje zit. Wij hebben de leukste lunchplekjes van Eindhoven voor je op een rij gezet.

Giornale

Een restaurant dat zich richt op de volgens hen eerste levensbehoefte van de mens: genieten. Dankzij het concept van foodsharing hoef je geen keus te maken tussen de heerlijke gerechten, je kunt van alles proberen. Natuurlijk is het ook mogelijk om iets van de lunchkaart te kiezen. Gelegen aan het bruisende stationsplein kun je na een heerlijke lunch bij Giornale gelijk de stad in rollen.

Adres: Stationsplein 12

giornale-lunchplekjes-eindhoven-femfem lunchplekjes-eindhoven-giornale-femfem
Foto’s via Giornale

Welp

De kleine Berg, een karakteristieke wijk met gezellige straatjes. Hier vind je dan ook restaurant Welp, een sfeervol, uniek restaurant waar alles mogelijk is. Heb je langer de tijd? Ga dan voor de heerlijke high tea of high wine. Maar ook de gerechten van de lunchkaart zullen je zeker niet teleurstellen. Gepresenteerd in een uniek Welp Magazine, heb je ook nog wat te lezen.

Adres: Kleine Berg 35

welp-lunchplekjes-eindhoven-femfem lunchplekjes-eindhoven-welp-femfem
Foto’s via @welpstadsrestaurant

Street Food

Huisgemaakte borrelhapjes, ambachtelijk bereide frietjes, heerlijke broodjes en zelfgemaakte milkshakes. Dit gezellige tentje op de hoek van het Catharinaplein in Eindhoven vind je Street Food. Je kunt er je eigen Street Box samenstellen waarbij je een keuze maakt uit verschillende soorten frietjes, zout, een topping en een extra zoals krokante kip of vegetarische mini kroketten. Voor een ongedwongen, gezellige sfeer en heerlijk vers bereid eten moet je bij Street Food zijn.

Adres: Catharinaplein 17

lunchplekjes-eindhoven-streetfood-femfem streetfood-lunchplekjes-eindhoven-femfem
Foto’s via @streetfoodeindhoven

Onder de Leidingstraat

Een mini bio supermarkt met de mooiste kookboeken, kookspullen en de lekkerste verse producten. Maar naast het feit dat je er deze spullen kunt kopen, kun je er ook een plaatsje nemen om te genieten van een van de biologische gerechten. Ga voor een van de huisgemaakte soepen, belegde boterhammen, verse salades, borrelplanken of een heerlijke carrotcake van Onder de Leidingstraat. En dit alles in de mooie, industriële omgeving van Strijp S.

Adres: Leidingstraat 45

onderdeleidingstraat-lunchplekjes-eindhoven-femfem lunchplekjes-eindhoven-onderdeleidingstraat-femfem
Foto’s via @onderdeleidingstraat

Meneer de Boer

Heerlijke ontbijtjes die je de hele dag kunt eten, lunchgerechten, koffie en gebakjes. Bij Meneer de Boer ben je voor lekker eten zeker aan het goede adres. En met het speciale anti-katerontbijt is dit dé perfecte spot om bij te komen van die Brabantse nachten (want Brabantse nachten zijn lang).

Adres: Keizersgracht 20

lunchplekjes-eindhoven-meneerdeboer-femfem meneerdeboer-lunchplekjes-eindhoven-femfem
Foto’s via @meneerdeboerehv

Binnenkort ook een dagje Haarlem gepland? Dit zijn de leukste lunchplekjes in Haarlem.