Het is belangrijk om je gedachten op iets anders te focussen wanneer je last hebt van veel stress. Probeer aan andere dingen te denken of beter nog: ga andere dingen doen. Wanneer jij veel stress hebt voor werk, school of misschien krijg je stress van sociale contacten? Zorg er dan voor dat je jouw gedachten totaal ergens anders hebt, dit zorgt voor afleiding en dat verminderd stress.

leuke manieren om stress te verminderen fem fem

Een creatieve hobby

Misschien ben jij niet de meest creatieve persoon die je kent, toch helpt het om iets creatiefs te doen. Zoek iets wat je leuk vind; creatief schrijven, fotografie, schilderen of misschien wel het bewerken van foto’s en video’s. Dit zijn een aantal voorbeelden, er zijn natuurlijk nog veel meer creatieve hobby’s die je kunt kiezen. Voor sommige hobby’s hoef je niet eens een opleiding of cursus te doen, je kunt via youtube jezelf al heel veel aanleren.

Beweeg

Wanneer je gaat bewegen merk je al snel dat je afdwaalt van je gedachten en je meer focust op je lichaam en hoe het voelt terwijl je aan het bewegen bent. Bewegen in iedere vorm is goed voor je, regelmatig bewegen zorgt er voor dat je minder stress ervaart. Is de sportschool niet zo jouw ding? Geen probleem je kunt namelijk met bepaalde seks standjes ook stress verminderen.

Eet en drink

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat bepaalde eet- en drinkwaren ook goed helpen bij het verminderen van stress. Volgens Professor Andrew Steptoe van The University Colle London zorgt zwarte thee voor ontspanning. Zwarte thee zorgt ervoor dat het niveau van het stresshormoon sneller herstelt van veel stress. Ook zorgt 40 gram pure chocolade ervoor dat je minder stress ervaart, dit komt door de het “geluksstofje” die je aanmaakt terwijl je chocolade eet. Of kies voor een kauwgompje, dit zorgt er namelijk ook voor dat je minder stressvol bent.

Plan vrije avondjes

Je hebt tijd nodig om te ontspannen, hoeveel stress je misschien ook voelt. Je hebt het gevoel dat je niet kunt stoppen, omdat je simpelweg te veel moet doen. Toch is het belangrijk om ook vrije avondjes in te plannen, waarop niks moet. Je kunt heerlijk ontspannen met een film, maar je kunt er ook voor kiezen om je vrienden op te zoeken en de stad in te gaan. Even je gedachten op iets anders zetten.

Powernaps zijn oké

Wanneer je last hebt van stress zit jouw brein vaak overvol, er kan niks meer bij! Je kunt er daarom voor kiezen om toch door te gaan met een taak, maar je kunt beter even rust nemen. Stress maakt moe en daar moet je ook aan toe geven. Een powernap is in dit geval de perfecte oplossing. Wanneer je tussen al het werk door even je ogen sluit, zul je merken dat het je stressniveau verlaagd. Ook wordt je alertheid vergroot door een powernap en blijven je hersenen scherp en gezond.

Lees ook:

Wil je ontstressen? Dit zijn de minst stressvolle steden ter wereld