Exited na het goede nieuws dat er vanaf nu een rechtstreekse trein vanuit Amsterdam naar Londen gaat? Wij geven je groot gelijk! Nu wil je daar natuurlijk volop genieten en niks missen van deze geweldige stad. Daarom hebben wij de leukste plekjes op een rijtje gezet!

Camden Town

Camden Town is misschien wel de gezelligste buurt van Londen. Het is te vergelijken met een hipster buurt, doordat er oneindig veel eetplekjes te vinden zijn. Er is zelfs een foodmarket waar je helemaal los kunt gaan. Heel gezellig, dus!

Camden Town, London

Foto: Willbrasil21 via Istock

Hyde Park

Hyde park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hoe lekker is het om in de zomermaanden hier te gaan picknicken? Voor verkoeling kan je altijd een duik nemen in de grote Serpentine vijver. Je vindt hier ook enkele horecagelegenheden en je ziet regelmatig wel een eekhoorntje voorbij huppelen. Vergeet natuurlijk niet een wijntje mee te nemen voor bij de picknick!

picturesque corner in the Hyde Park, London, UK

Foto: irisphoto2 via Istock

Vintage shoppen in de wijk Shoreditch

Londen is de perfecte plek om te gaan shoppen met je vriendinnen. Houd je van vintage shoppen? Dan is de wijk Shoreditch echt iets voor jou! Tweedehands platen, sieraden, serviesgoed en tassen. Je hebt het allemaal. Ideaal als je iets minder te besteden hebt, maar toch een leuke shop middag wilt houden.

Brick lane view

Foto: JJFarquitectos via Istock

Chinatown

Als je in Londen bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan Chinatown. Je vindt deze buurt in Soho en het is te herkennen aan de tempelachtige toegangspoort. Het staat vol met Chinese supermarken, kruidenwinkels en restaurants. Een erg leuke wijk om doorheen te wandelen en de sfeer te proeven.

Chinatown, Soho, London, United Kingdom

Foto: PurpleImages via Istock

The Shard

The Shard bestaat uit maar liefst 72 verdiepingen en is 310 meter hoog. Hoe leuk is het om naar de top te gaan en te genieten van het adembenemende mooie uitzicht over de Theems. Een entreekaartje kost 26 pond. Dit is best prijzig, maar dan heb je wel schitterend uitzicht over de hele stad. Tip: probeer eind van de middag te gaan voor de mooiste foto’s tijdens zonsondergang.

Thames and London City at spring

Foto: sborisov via Istock

Dit zijn de mooiste plekken in IJsland voor op je bucketlist.