Binnenkort een date gepland, maar heb je geen idee waar je heen moet? Het blijft altijd lastig om iets origineels te verzinnen. De een houdt van een actieve date en de ander vindt het heerlijk om een hapje te gaan eten. Wij delen de leukste actieve en relaxte date-ideeën in Amsterdam.

To Do’s

Rondje Jordaan

Zin in een actieve date? Ga dan gezellig wandelen in het knusse Jordaan. Lekker lang kletsen langs de grachten en de bruggetjes is natuurlijk een leuke manier om elkaar te leren kennen.

Disco bowlen

Ga disco bowlen bij Powerzone. Tijdens het gooien van een strike, moet je natuurlijk wel een poging doen om hem beter te leren kennen.

Indoor klimmen

Sportief? Ga samen indoor klimmen bij de Klimmuur in Amsterdam. Dit is misschien niet iets wat je meteen zou doen, maar hoe leuk is het om uit je comfort zone te stappen.

A’dam Lookout

Voor een beetje spanning tijdens jullie date, moet je naar de A’dam Toren waar je kunt schommelen op 100 meter hoogte, terwijl je voeten over de rand van het gebouw bungelen. En natuurlijk met een super romantisch uitzicht over Amsterdam. Laat je adrenalinepijl vervolgens zakken door even bij te komen tijdens een drankje op de rooftopbar.

De hallen

De hallen is een ideale plek om gezellig te borrelen en te eten in hippe tentjes. Het is hier altijd gezellig druk en je kan hier zowel overdag als in de avonduren terecht.

De hallen

Foto: @dehallenamsterdam_official 

Gezellige restaurantjes

De Cantina

De mensen die houden van een rustige date moeten zeker naar De Cantina gaan. Plof in één van de vele zitzakken, hangmatten of schuif aan de lange tafels met prachtig uitzicht over de natuur. Het zit wel wat verder uit het centrum en het is tot 19:00u open.

Ku Kitchen Bar

Bij Ku in de Utrechtse straatweg kan je terecht voor de lekkerste cocktails. Het Chef Tasting menu is ideaal voor jullie tweeën en je betaalt p.p 25 euro. Dit is natuurlijk een fijn prijsje (voor het geval je date niet alles betaalt).

Happy happy joy joy

Happy happy joy joy is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dit komt door de overheerlijke Aziatische streedfood die ze serveren. Hoe leuk is het om je date beter te leren kennen onder het genot van het traditionele Aziatische eten.

Het dak van NEMO

Het grootste dakterras van Amsterdam, het dak van NEMO, zit, zoals je al kunt bedenken, op het dak van Nemo, waar je via de trappen gratis op kan komen. Boven vind je een café waar je een hapje en een drankje kan doen.

Nemo

Foto: @Nemosciencemuseum 

Lees hier wat interessante vragen zijn voor tijdens je date om ongemakkelijke stiltes te voorkomen.