Een eerste date is altijd spannend. Je weet niet hoe de avond zal lopen en je hoopt dat er niet veel ongemakkelijke stiltes zullen vallen. Het is heel normaal als de eerste date niet helemaal soepel gaat. Maar ben je bang dat je niet genoeg hebt om over te praten? Dan hebben wij hier een paar goede vragen voor jou die je kunt stellen tijdens je eerste date.

vragen eerste date

Wat staat er nog op je bucket list?

Het is altijd interessant om te weten wat de persoon die tegenover je zit nog voor dromen heeft en wat hij allemaal op zijn bucket list to do lijstje heeft staan. Misschien willen jullie allebei ooit liften naar een andere stad. Wie weet kan je een van jullie bucket list ideeën samen doen.

Waar wil je graag naartoe voor een grote reis? En wat heb je al van de wereld gezien?

Ga je zelf graag vaak op reis en wil je veel van de wereld zien? Kom erachter of je date er ook zo over denkt. Wissel daarna verhalen uit van jullie ervaringen in het buitenland. Waarschijnlijk kan je het hier uren over hebben.

Wat vind je leuk om te doen naast je werk/studie?

Kom erachter wat zijn hobbies zijn of waar hij graag tijd aan besteedt als hij niet hoeft te werken of te studeren. Wie weet hebben jullie dezelfde interesses of brengt hij jou op nieuwe ideeën.

Woon je met iemand samen? Kan je goed opschieten met diegene?

Woont hij nog in een studentenhuis met 9 anderen of woont hij op zichzelf? En kan hij goed opschieten met de mensen waarmee hij woont? Best interessant om te weten en ook wel handig voor als je eventueel met hem mee naar huis gaat aan het einde van de date.

Welke films en series kijk je graag?

De kans dat hij ook fan is van Gossip Girl is niet heel groot, maar misschien kunnen jullie leuke filmtips uitdelen. Of samen een keer naar een goede Netflix film kijken op de bank of samen naar de bioscoop om die ene populaire blockbuster te kijken die jullie beiden willen zien.

Wat is je favoriete eten en hou je van koken?

Kom erachter of jouw date een gezonde foodie is of juist houdt van lekkere snacks. Een man die kan koken is natuurlijk een enorm pluspunt. Kom maar door met dat drie-gangen diner voor date nummer twee!

Als je iemand kon zijn voor één dag, wie zou je dan willen zijn?

Misschien heeft je date een bijzonder idool of wil hij graag de wereld veranderen als een president. Leuk om te weten en interessant om over door te praten.

Wat is je favoriete muziek?

Wat is zijn muzieksmaak en matcht die ook een beetje met die van jou? Wellicht is hij enorm fan van een bepaalde band en heeft hij al diverse concerten bijgewoond. En misschien heeft hij nog een paar muziek toppers op zijn telefoon staan die jij ook echt aan je Spotify lijst moet toevoegen.

Zo herken je of je de man van je dromen hebt ontmoet.