We houden van podcasts! Of je nu aan het wandelen bent of in de keuken staat, het is altijd fijn om ergens naar te kunnen luisteren. En al helemaal als ze over een thema gaan waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Liefde & relaties is een thema waar we maar niet over uitgepraat raken (en uren naar kunnen luisteren). Hier zijn de 5 leukste podcasts over liefde & relaties die jij echt moet checken!

1. Datevermaak

De meesten zullen deze podcast al wel kennen. Mocht je hem nog niet hebben geluisterd, dit is het teken waarop je hebt gewacht! In de podcast Datevermaak gaan 3 vrienden opzoek naar wat daten betekent in 2021. Onderwerpen als dating apps, profielen en break-ups komen aan bod, maar ook gaan ze op veldonderzoek uit! Eén en al vermaak (én herkenbaarheid).

2. Girls Gotta Eat

Deze podcast is werkelijk heerlijk. In Girls Gotta Eat luisteren we naar Ashley Hesseltine en Rayna Greenberg die hun ongezouten mening geven over álles wat te maken heeft met seks, daten, relaties, mannen en meer! De dames nemen geen blad voor de mond en het lijkt net of je één van hun bent. De podcast is een comedy en je zult ook regelmatig even stiekem moeten grinniken. Girls are funny too!

3. Dear Sugars

Deze podcast geeft je emphatisch advies als het gaat om romantische liefde. Cheryl Strayed, die jaren anoniem schreef onder de naam “Sugar”, is nu de podcast host (samen met Steve Almond) van Dear Sugars. De podcast geeft antwoord op al je vragen over de liefde en meer – het maakt niet uit hoe donker of diep!

4. Savage Lovecast

Deze podcast wordt gehost door niemand minder dan Dan Savage (auteur, journalist en LGBT+ activist). In de Savage Lovecast is er wekelijks een celeb of expert te gast en worden er vragen beantwoord rondom het thema seks en liefde op een manier waarop alleen Dan dat kan!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dan Savage (@dansavage)

5. Broers

Misschien had je deze Podcast niet helemaal in dit lijstje verwacht, maar toch hoort hij erin! In de podcast Broers (door Sam en Rijk Hofman) komt letterlijk álles aan bod! De twee broers praten op een luchtige en humorischtige manier over dingen die ze meegemaakt hebben (en vaak gaat dit over vrouwen). Rijk noemt zichzelf seksgod en Sam moet iedere aflevering langs de GGD voor een Chlamydia test. Voor relatie-advies zou ik niet langsgaan bij deze mannen, maar voor je dagelijkse dosis aan humor wel!

Lees ook: Deze drie podcasts geven je een kijkje in het mannelijk brein