Die mannen toch: we snappen soms hélemaal niks van ze. Het lijkt wel alsof ze op een totaal andere planeet leven (iets met Mars en Venus). Dingen die voor ons vrouwen heel logisch zijn – communiceren, rekening houden en empathie tonen – blijken toch lastig voor hen. Nu willen we natuurlijk niet alle mannen over één kam scheren en aanvallen, maar wat meer inzicht krijgen in hoe ze nou eigenlijk denken zou geen overbodige luxe zijn! Thank god voor podcasts, want op deze manier krijgen we hier steeds meer een beeld bij. Bij deze drie podcasts zijn je verschillende mannen aan het woord over diverse onderwerpen. Je krijgt hier als het ware een kijkje in het mannelijke brein – en dat terwijl je je giert van het lachen.

@pinterest
@pinterest

BROERS met Sam & Rijk

De achternaam Hofman komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Want naast Tim, maken ook broers Sam (25) en Rijk Hofman (24) een aardige naam in de mediawereld. Met Rijk als youtuber en presentator en Sam als DJ en deelnemer aan Hollands Next Topmodel zijn ze allang niet meer alleen ‘het broertje van’. De BROERS podcast heeft een simpele insteek: Sam en Rijk vertellen elkaar de meest bizarre en uiteenlopende verhalen over dingen die ze hebben meegemaakt. Een waarschuwing: de podcasts is compleet ongefilterd. Dat betekent: veel verhalen over seks, spuitkotsen, Nazi-grappen en scheten. Is het mannelijke brein niet heerlijk? Wees niet afgeschrikt, tijdens het luisteren van deze podcasts schaterlach je net zo hard als de broers om hun eigen grappen doen. Het is niet voor niets al meerdere malen in als nummer 1 podcast van Nederland op Spotify benoemd.

Man man man, de podcast

Een andere mannelijke podcast die zelfs de Gouden Podcast prijs heeft gewonnen is Man man man, de podcast. Yup, we krijgen hier inzicht in hoe wel drie mannen denken! Bas Louissen, Chris Bergström en radio-dj Domien Verschuren gaan in deze podcast op zoek naar hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. De drie zijn al een tijd vrienden en dat maakt de dynamiek tussen hun extra leuk en grappig. De succesvolle podcast is al sinds 2018 bezig en heeft inmiddels al zes seizoenen op zijn naam staan! Met onderwerpen die variëren van klussen tot ruzies tot spiritualiteit kunnen we nu eindelijk uitvinden wat de mannen hier van vinden!

Zelfspodcast

Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/prodcuer) en Sander Schimmelpennick (journalist/presentator/hoofdredacteur van Quote) zijn een ongewone combinatie en dat maakt de Zelfspodcast zo leuk. De twee jeudgvrienden nemen in de podcast hun leven en de wereld door en doen dat met een behoorlijke lading zelfspot. Elke week staat er een nieuw onderwerp centraal waar de ‘millennials die maar wat doen’ zich over uitlaten. De podcast combineert humor met kennis op een goede manier. Zo leren we ook nog eens wat, naast alles dat we natuurlijk leren over deze heren.

Lees ook: 5x de beste podcasts om te luisteren tijdens het zonnen