Wat moeten we toch zonder kleffe romcoms om af en toe bij weg te zwijmelen. Lekker met een dekentje op de bank met een bak popcorn en een reep chocola en je avond is gemaakt, toch? Voor wie wel houdt van een kleffe romcom, hier een lijstje met de allerleukste romcoms van Netflix op dit moment. Zo ben jij ook weer een avondje zoet.

woman sitting on bed while eating pizza

Bridget Jones Baby

Wanneer je echt een keer wil lachen, wil je Bridget Jones Baby zien. In de film zie je hoe Bridget haar leven op z’n kop staat wanneer ze als veertigplusser na een vaste relatie weer single wordt. Wanneer ze zich weer helemaal op haar werk stort, ontmoet ze haar nieuwe minnaar Jack. Maar dan is ze opeens zwanger en weet ze niet van wie…

The Notebook

In het meeslepende verhaal van The Notebook, ontmoet de plattelandsjongen Noah, het rijke stadsmeisje Allie. Ze komen bij elkaar en er volgt een periode vol hartstochtelijke liefde waarin niet alles goed gaat. Ze raken elkaar kwijt en na jaren vol gemis zoeken ze elkaar weer op.

Nothing Hill

Voor degene die van oude klassiekers houdt, is dit een hele leuke film. In de film, ontmoet een eigenaar van een boekenwinkeltje (Hugh Grant) zonder een heel bijzonder leven, een beroemde filmactrice (Julia Roberts). Ze komen op een bijzondere wijze in contact en gaan elkaar wel erg leuk vinden… Maar kunnen hun verschillende levensstijlen samenkomen?

Love, actually

Love, actually blijft toch echt de klassieker onder de kerstfilms. In de film worden acht koppels gevolgd die allemaal op hun eigen manier de liefde beleven. Uiteindelijk draait het er om in de film om dat de koppels hun kerst niet alleen en eenzaam willen beleven en op zoek gaan naar de manier om een fijne gelukkige kerst te hebben.

Pretty Woman

Wanneer de rijke zakenman Edward een prostituee uitnodigt in zijn hotel, raakt hij zo gecharmeerd van haar dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angles inhuurt. Ze leren veel van elkaar, Edward leert om een beter mens te zijn en Vivian leert hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze zijn allebei gek op elkaar, maar een relatie lijkt erg onwaarschijnlijk…

10 Things I Hate About You

Deze Amerikaanse film over twee zussen, hun romances en het leven op een high school, is een echte aanrader als je van drama en een beetje romance houdt. In de film zijn er twee zussen, waarvan de een de populaire is en de andere de outsider. Wanneer er een nieuwe jongen op school komt, wil de populaire van de twee graag met hem uitgaan. Maar dit mag niet van haar vader, tenzij haar oudere zus ook uitgaat…En laat zij daar nou net aan doen.

Lees ook: Zo houd jij je snack attacks onder controle