Snacken zonder erbij na te denken. Je verveelt je en de verleiding is groot om iets ongezonds uit de kast te pakken. Iedereen herkent zichzelf hier wel in. Wie houdt er nou niet van een stuk chocola of een zak chips? Toch kan je er voor zorgen dat je je attacks onder control kan houden. Wij delen de beste tips.

Neem tijd voor iedere maaltijd

Even snel je ontbijt naar binnen werken, omdat je haast hebt? Doe het niet! Neem tijd voor iedere maaltijd om te voorkomen dat je hongerig wordt en onnodig gaat snacken. Dat is eigenlijk hetzelfde als je met een lege maag naar de supermarkt gaat en thuiskomt met veel te veel snacks. Weet je van jezelf wanneer je honger krijgt? Zorg er dan voor dat je op dat moment een gezonde snack bij je hebt.

Snacks uit het zicht leggen

Controle houden is ontzettend belangrijk als je wilt minderen in snacken. Zorg dat je geen snacks meer in huis hebt liggen, want je kunt niet eten wat er niet is. Of zorg ervoor dat ze niet in je zicht liggen, door ze te verstoppen. Fruit en groente daarentegen, kun je natuurlijk wel in het zicht leggen. Om het jezelf aantrekkelijk te maken kan je bijvoorbeeld stukjes komkommer, paprika of wortels snijden en vervolgens in een schaaltje op het aanrecht zetten. Goede oplossing, toch?

Stay hydrated

Het klinkt misschien raar, maar soms eten we omdat we denken dat we honger hebben, maar eigenlijk is ons lichaam dan uitgedroogd en moet je juist drinken. Een kop kruidenthee of glas water met fruit en/of kruiden stilt je trek. Hierdoor zit je sneller vol en de afvalstoffen in je lichaam worden beter afgevoerd. Wat extra goed helpt, is om er een thee ritueel van te maken. Zo kan je er echt naar uitkijken en voorkom je verveling.

Beweeg

Bewegen? Daar krijg ik toch juist honger van? Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar toch kan bewegen een tegengesteld effect hebben. Hardlopen verhoogt bijvoorbeeld de productie van peptide PYY (een eetlustremmend hormoon) en vermindert de eetlust. Geen hardloop fan? Krachttraining helpt hier ook tegen!

Dit is wat je het beste kunt eten en drinken voor je work-out.