We nemen wekelijks de tijd om eens heerlijk op de bank te zitten voor de tv. Onder het genot van een hapje en drankje bingen we de dan zo hele series weg zonder dat we het door hebben. Het kan dan ook zomaar zijn dat jij heel Netflix wel van je lijstje kan strepen? Gelukkig heeft Videoland ook genoeg te bieden. Dit zijn de tien leukste series op Videoland.

De 10 leukste series op Videoland

Hoewel je zou denken dat je alleen wat Nederlandse series kunt vinden op Videoland, zit dat tegenwoordig wel anders in elkaar. De streamingdienst wordt niet voor niets steeds populairder. De volgende series op Videoland zijn echte aanraders.

1. The Handmate’s Tale

Een van de meest populaire series die je op Videoland kunt bekijken is de serie The Handmaid’s Tale. In deze serie volg je het verhaal van vrouwen die staatseigendom zijn van de staat Gilead. Deze serie telt inmiddels alweer vier seizoenen, waardoor je er echt wel even zoet mee bent.

leukste series op videoland
Bron: The Handmaid’s Tale

2. Mocro Maffia

Een zeer goede serie van. Nederlandse bodem! Onze jeugdliefde Achmed Akkabi (lees: APPIE!) heeft na zijn rolletje in het Huis Anubis zijn talenten in de TV-wereld verder ontwikkeld. Daar is deze misdaadserie uitgekomen! Zeker een kansje waard als je wel een beetje van spanning en sensatie houdt.

3. The Good Doctor

The Good Doctor vertelt het verhaal van chirurg Shaun Murphy, wie lijdt aan een autistische stoornis. Hij heeft daardoor nogal moeite met het sociale aspect, maar is wel onwijs goed in zijn vak. In de serie volgen we zijn leven, waarin hij aan het werk gaat in een ziekenhuis.

leukste series op videoland
Bron: The Good Doctor

4. Hawaii Five-o

Wanneer je wel graag goed gaat zitten voor een misdaadserie is dit een aanrader. De serie vertelt het verhaal van een team misdaadbestrijders op Hawaii. Ze krijgen te maken met moeilijke moordzaken. Dat het er veel zijn, is ook wel duidelijk. Er zijn maar liefst 10 seizoenen te zien!

5. De dag

Ben jij groot fan van La Casa de Papel en moet je nog steeds bijkomen van het feit dat deze serie ten einde is? Geen zorgen! Deze serie komt namelijk in de buurt van La Casa. Criminelen overvallen een bak en gijzelen – net als het team van El Profesor – het personeel en de klanten. Je volgt het verhaal vanuit het perspectief van de politie én vanuit de criminelen.

6. New Amsterdam

Nieuw medisch directeur Max Goodwin gaat het in het ziekenhuis New Amsterdam helemaal over een andere boeg gooien, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het gaat gepaard met hilarische lachmomenten, waardoor je met een goed gevoel op de bank zit. Videoland lanceerde onlangs een nieuw seizoen, waardoor je er nu in een keer drie kunt bingen.

leukste series op videoland
Bron: New Amsterdam

7. The Good Fight

De spin-off serie van de geweldige serie The Good Wife. Hoewel je die laatste niet meer kunt bekijken, kan dat met deze gelukkig nog wel. De serie vertelt het verhaal van advocate Diane Lockhart. Ze staat op het punt om met pensioen te gaan, maar komt er dan achter dat haar vermogen weg is.

8. De Zwarte tulp

Eén van Nederlands beste actrices vertolkt een rol in deze serie én laat zien dat ze een knap staaltje acteerwerk in huis geeft. De serie is een echte topper en mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Ze vertelt het verhaal van twee families uit de bollenstreek. De families kunnen al tijden lang niet meer door een deur en dat brengt nogal wat spanningen met zich mee.

9. Killing Eve

Sandra Oh spelt hierin een gouden rol – letterlijk. Ze won een Golden Globe voor haar rol als medewerkster bij een veiligheidsdienst en dat is niet onverdiend. Deze serie is een echte aanrader!

10. The Blacklist

Nog zo’n serie die je heerlijk kunt bingen, omdat het flink wat seizoenen heeft! ’s Werelds meestgezochte crimineel geeft zich onverwacht aan om samen te werken. In de serie zien we hoe hij samen met FBI terroristen opspoort.

leukste series op videoland
Bron: The Blacklist

Lees ook: No way: deze Mamma Mia! film verdwijnt binnenkort van Netflix