Italië is een prachtig land. Als je denkt aan een stedentripje, denk je al snel aan de super populaire steden zoals Rome, Venetië of Milaan. Hier is absoluut niks mis mee, maar Italië heeft nog veel meer te bieden. Wij vertellen je iets over de fijnste, (vrij) onbekende plekjes in Italië die echt een bezoekje waard zijn. Als je een keer zin hebt in iets anders.

Portofino

Je vindt dit kleine vissersstadje aan de Italiaanse Rivièra, in de provincie Genua. Portofino staat bekend om de prachtige haven, en wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. Het is gelegen in een baai en omringt door lage bergen. Bezoek het kasteel of geniet gewoon van het adembenemende uitzicht.

Beautiful Portofino (Liguria, Italy)

Foto via iStock

Lucca

Als je het vliegtuig pakt naar Pisa, ben je binnen 20 minuten met de auto of trein in het Toscaanse stadje Lucca. Deze charmante stad heeft de gezelligste pittoreske straatjes en het eten is waanzinnig. Vergeet even alles om je heen en duik in de middeleeuwse sferen van Lucca.

Tourists and locals on Via Cenami, Lucca, Italy

Foto via iStock

Burano

Wil jij de drukte van Venetië ontwijken? Breng dan een bezoekje aan Burano. Het eilandstadje met de felgekleurde huisjes is een aanrader om te bezoeken. Het ligt op zo’n 45 minuten varen vanaf Venetië. Geniet van het fotogenieke plekje en drink een drankje in de zon.

Burano canal scene, Italy
Foto via iStock

Spello

Het kleurrijkste stadje in Umbrië. Je staat verstelt als je Spello bezoekt, door alle bloemen en planten die je tegen komt. De versierde straatjes zijn super knus. ‘S avonds kun je eten in een gezellig restaurantje of wijnbarretje. Je wordt meteen verliefd op dit romantische stadje.

Idyllic alley with potted plants in Spello, Umbria Italy

Foto via iStock

Lecce

In deze mooie stad vind je heel veel kunst. Loop door de witte straatjes en bekijk de monumenten. De stad biedt je naast cultuur ook barren, restaurants en winkels. Geschikt als je van cultuur en culinair houdt.

Charming street of historic Lecce, Puglia, Itly

Foto via iStock

Ben jij fan van Italië?

Kom jij uit een dorp? Dan herken jij deze dingen sowieso.