Soms hebben we van die momenten dat we super ongeorganiseerd zijn. Je hoofd loopt over, je strest over van alles en het lijkt alsof die burn-out om de hoek ligt.. Soms mag het leven best wat simpeler zijn. En gelukkig hoeft dat niet moeilijk te zijn. Wanneer je je tijd slimmer indeelt, wordt jouw leven een stukje gemakkelijker. En dat geeft je nu net die rust die je nodig hebt.

leven-gemakkelijker-maken-femfem

#1 Sorteer je mail

‘Kleine’ klusjes schuif je alsmaar voor je uit. Die dingen komen later wel, eerst de belangrijke taken. Maar doordat die kleine dingen alsmaar blijven liggen, blijft dit stiekem aan je wringen. En hier komen steeds meer ‘kleine’ dingen bij. Zoals je mail. Sorteer deze voor eens en voor altijd, hier zul je namelijk alleen maar profijt van ervaren in de toekomst. Maak verschillende mappen aan en groepeer al je mails. Gebruik kleuren om de verschillende categorieën te verdelen. De mails die niet belangrijk zijn gooi je gelijk weg.

#2 Vrienden detox

Dit klinkt misschien als een heftige ingreep, maar ga eens na hoeveel informatie je binnenkrijgt van mensen die je amper kent (via Facebook bijvoorbeeld). Ook al heb je het niet gelijk in de gaten, al deze verschillende informatie doet iets met je. Houd dus eens een Facebookvrienden detox. Van wie vind je het écht interessant om te zien wat ze doen en van wie niet? Degene waarvan je het eigenlijk niet zo interessant vindt, kun je daarom best verwijderen als vriend van Facebook (of Instagram).

#3 Plan je lunch of diner vooraf

Door op zondag (of een andere dag) te bedenken wat je de rest van de week gaat eten, zal dit je een hoop geld en denkwerk besparen. Wanneer jouw lunch al ingepakt en wel klaarstaat, zul je merken dat dit zorgt voor een rustig gevoel. Ook zal dit je ervan weerhouden om ongezonde keuzes te maken of impuls aankopen te doen.

#4 Plan je outfits

Natuurlijk, we zijn vrouwen, en wanneer we de ene dag zin hebben in een rokje, kan dat de volgende dag helemaal omslaan. Maar toch kan het zorgen voor rust in je hoofd als je bepaalde outfits al in gedachte klaar hebt liggen. Want als ik voor mezelf mag spreken, is het best stressvol om ’s ochtends je hersenen te laten kraken over wat je nu toch weer aan moet. En stressvol je ochtend beginnen, dat is niet wat je wilt toch?

#5 Sta iets eerder op dan normaal

Ja, met dit puntje maken we waarschijnlijk niemand blij, maar het werkt! Wanneer je ongeveer 20 minuutjes eerder opstaat, heb je ruim de tijd om op te starten in de ochtend. Hierdoor voorkom je dat je de ochtend met een lading stress begint. En geloof me, uiteindelijk wen je aan deze tijd.

#6 Ga niet multitasken

Alhoewel we altijd beweren dat we hier zo’n kei in zijn, zouden we het niet moeten doen. Het maakt de dingen nu niet bepaald gemakkelijker. Multitasken zorgt ervoor dat we taken half uitvoeren, omdat we meerdere taken tegelijkertijd aan het doen zijn. Focus volledig op één taak tegelijk en vink ze een voor een af.

#7 De 80/20 challenge

Stressen over dingen die fout zijn gegaan, daar zijn we goed in. Maar in plaats van dat we ons hierover druk maken en er tijd mee verspillen, kunnen we beter zoeken naar een oplossing. Natuurlijk baal je ervan wanneer er iets fout gaat, daarom zou je tegen jezelf moeten zeggen dat je 20% van de tijd mag balen. De overige 80% zou je de stress aan de kant moeten zetten en op zoek moeten gaan naar een oplossing. Iedereen maakt fouten, maar het belangrijkste is hoe jij hiervan terug komt.

Door te denken als een doorzetter, kun jij je gedachten een positieve draai geven waardoor je juist denkt in oplossingen in plaats van problemen.